Kleuterschool 'de Oude Kraan'

Oude Kraan in Arnhem, ( Toon op kaart )

1 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Kleuterschool 'de Oude Kraan', blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Kleuterschool 'de Oude Kraan' foto

Op Kleuterschool 'de Oude Kraan' vind je 0 klassenfoto’s en 1 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De school is allang verdwenen en stond op de plek waar nu de blauwe golven van de Roermondspleinbrug (Nelson Mandelabrug) zijn.

De school is allang verdwenen en stond op de plek waar nu de blauwe golven van de Roermondspleinbrug (Nelson Mandelabrug) zijn. Ik was heel actief (dat noemen ze nu ADHD) en dus moeilijk te handhaven. Bovendien had ik een hekel aan de juf en knipte met een schaar in haar rok (gelukkig niet ergens in haar lijf). Veel was ik buiten te vinden met een bezem: schoolplein vergen. Woonde toen in de Ruiterstraat, bij Groenteman Thomassen. bakkerij vd Meijden, Visboer Rijsemus, Meubelmakerij Sorre, Kapper Oosterbaan, bakkerij Gerritsen, Lompenhandel v. Houtum (nu het geweldige cafe 'Het Moortgat') en het Politiebureau. Ging zwemmen in de forellenvijver Sonsbeek en de AKU-fontein, ijsjes kopen bij Venezia op de Korenmarkt, slagroom snoepen bij mn oompje die werkte bij Royal en loeren bij de Rutex naar dansende en feestende mensen.

Kleuterschool 'de Oude Kraan', 1964

De school was mooi aan de overkant van onze flat,dus hoefde ik niet ver te lopen.

De school was mooi aan de overkant van onze flat,dus hoefde ik niet ver te lopen.De schoolmelk die we toen móesten drinken was voor veel kinderen een beproeving want ze knepen je neus dicht als je niet wilde drinken en dat werd dan kokhalzen....vreselijk!

Kleuterschool 'de Oude Kraan', 1963

ik liep hier stage vanwege mijn opl.

ik liep hier stage vanwege mijn opl.kinderverzorging /opvoeding.Haalde en bracht 2 keer daags het "rijtje",kinderen die verderweg kwamen.2 grote groepen van meer dan 30 kinderen.Ik herinner me Gertje,die door het hoofd als lastig werd bestempeld en daarom niet altijd mocht meedoen,of juist wel en dan na 3 min.toch weer aan de kant moest zitten.Ik vond dat vreselijk!Ze kon duidelijk niet met dit hyperactieve kind overweg,lette ook teveel op hem en toen ik dat wat minder deed koste het ook 1 punt op de beoordeling.(later had ik zelf ook zo`n kind die het op kleuterschool niet volhield vanwege de juf,hij bleek een heel hoog iq te hebben en had daar dus al alles door..)En een jongetje van de garage vlakbij,Daniels? of Davids.Ook Helmi,die zat ook op de kabouterij die ik mee leidde in Arnhem west.Heb er veel schattige liedjes geleerd die ik nu zing met mijn kleinkind,en echt notenschrift..Een kind-veilige school,goede herinneringen verder.

Kleuterschool 'de Oude Kraan', 1958

?