Kleuterschool De Meerkoet

Merwedestraat 9 in Alkmaar, ( Toon op kaart )

3 scholieren

Bekijk het volledige profiel van Kleuterschool De Meerkoet, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 0
  • Schoolgenoten 3

Op Kleuterschool De Meerkoet vind je 0 klassenfoto’s en 3 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 3

Op verzoek kleuterschool De Me...

Op verzoek kleuterschool De Meerkoet opgenomen als latere kleuterschool van obs De Middelburg. Dit vooral om het pionierswerk van mevr. Boer, de hoofdleidster, nooit te vergeten. Zij startte met juf Pilkes en juf Vlieger de school in 1970 in de Merwedestraat. Haar opvolgster juf van der Putten (thans mevr. Engel) kwam in 1985 terug op het oude nest en tot 1995 is de kleuterschool verbonden geweest aan De Middelburg. Mevr. Boer heeft o.a. aan de Boskleuterschool aan de Houtweg, aan Kleuterweide a/d Heilooërdijk (1959) én aan de kleuterschool aan het Zeglis gewerkt voordat zij hoofd werd van de Meerkoet (v.d. Stichting Kleutervreugd). Op 17 januari 1973 beleefde zij de opening van De Meerkoet om in 1974 afscheid te nemen van het onderwijs. Zij heeft ook nog 1x per week teken-boetseer-en muzieklessen gegeven op de Gemeentelijke Avondopleiding Kleuterleidsters.

2006, Deleted

..eeh wat schiet me te binnen?...

..eeh wat schiet me te binnen? de zandbak , "in de rij" naar binnen, juffrouw Vlieger natuurlijk!! en kusjes geven met rosa achter het gordijn op haar feestje. En mijn moeder "viel nog wel eens in" als kleuterleidster en dan wist ik nooit of ik Juf of mamma moest zeggen. oh ja ook nog: robert van der zalm en patrick, mijn vriendje dat ziek was. Humphrey zat volgens mij toen ook al bij mij in de klas!

2006, Martijn

geen ik was te jong en ging la...

geen ik was te jong en ging later naar een andre school wel dat ik bij juf pilkes dat is het enigen wat ik weet van die tijd

2008, Deleted
?