kleuterschool ' de Korenbloem'

Nieuwe Kijkintjatstraat in Groningen, ( Toon op kaart )

90 scholieren

Bekijk de volledige pagina van kleuterschool ' de Korenbloem', blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

kleuterschool ' de Korenbloem' foto

Op kleuterschool ' de Korenbloem' vind je 13 klassenfoto’s en 90 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik herrinner me er weinig van.

Ik herrinner me er weinig van. Mijn vriendje heette Pieter Modderman. En er zat een tweeling in de klas. Ik zie de naam Marjan Springelkamp staan. Zij moet naast mij gewoond hebben in de nieuwe Boteringestraat. Haar vader had een drukkerij.

kleuterschool ' de Korenbloem', 1958

Ik weet er weinig meer van.

Ik weet er weinig meer van. Ik moet wel op deze school gezeten hebben, want ik weet dat hij in de Nwe. Kijk in 't Jatstraat stond (hoge muur met een stalen deur/hek er voor); ik herinner me de naam echter niet meer. We kregen tussen de middag altijd melk, maar dat lustte ik niet, dus ik kreeg karnemelk. Eén ding weet ik nog heel goed: ik had een 'televisietje' (ik denk een punteslijper) met een plaatje erop die 'bewoog'als je het heen en weer deed (je had op een bepaald moment heel veel van zulke 'bewegende' plaatjes; er is vast wel een naam voor). Dat 'televisietje' werd afgepakt door een meisje van school; ik ben haar naam even kwijt. Dat ik er een trauma van heb overgehouden is teveel gezegd, maar ik vergeet het nooit weer. Ik zie me nog zitten op het 'muurtje' op het hoekje van de straat (vlak bij de brug).

kleuterschool ' de Korenbloem', 1962

de enigste juf die ik mij voor de geest kan halen is juf Ziek.

de enigste juf die ik mij voor de geest kan halen is juf Ziek

kleuterschool ' de Korenbloem', 1953