Kleuterschool

bloemendaalstraat in Vaals, ( Toon op kaart )

25 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Kleuterschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Kleuterschool foto

Op Kleuterschool vind je 4 klassenfoto’s en 25 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat in de klas van juffrouw Roosje.

Ik zat in de klas van juffrouw Roosje. Het tweede kleuterjaar was het de bedoeling dat ik bij een non in de klas kwam, die ma Mère genoemd werd. Over deze vrouw gingen allerlei indianenverhalen, over hoe streng ze wel was. Ik was doodsbenauwd voor haar en wilde niet in haar klas. Mijn opa, de lieverd, ging toen met mij naar school, om te praten. Hij kreeg het inderdaad voor elkaar, dat ik bij juf Roosje mocht blijven. Die voelde zich natuurlijk gevleid. De non - denk ik - niet.

Kleuterschool, 1967

Juffrouw Roosje, was mijn allereerste juff.

Juffrouw Roosje, was mijn allereerste juff. Jaren later zaten de kinderen van mijn zus ook bij haar in de klas. Ik weet nog dat ze zwart haar had en een bruine huid, gek he dat je je dat nog kunt herinneren het is langer dan 50jaar geleden. En wat ik ook nog weet is het tweede jaar. pffff dat was andere koek. Ik mocht op een gegeven moment thuis blijven van mijn moeder want ik was doodsbang voor de non die ons les gaf. Maarja er was een jaar later geen ontkomen meer aan want toen moetst ik naar de GROTE school en daar kon je de nonnen niet meer ontlopen.

Kleuterschool, 1953

korte samenvatting: juffrouwe roosje, buiten spelen met waterbak (als je aan de beurt was tenminste) een vrouw in zwart kleed ook wel non genaamd , skelteren, klimrek.

korte samenvatting: juffrouwe roosje, buiten spelen met waterbak (als je aan de beurt was tenminste) een vrouw in zwart kleed ook wel non genaamd , skelteren, klimrek

Kleuterschool, 1970

?