Julianaschool

Wilgenlaan 83 in Zwanenburg, ( Toon op kaart )

280 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Julianaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Julianaschool foto

Op Julianaschool vind je 68 klassenfoto’s en 280 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Diep graven, even denken: Hoge lokalen, ramen en hal, schoolplein en altijd matten met Sjoerd Schildmeijer en Jaap van Berkel, knikkeren (eentje, vijffie en vijfentwintigie, laatste duim), stapel suikerzakjes gekregen van Van der Tol, eindeloos vaak nabli

Diep graven, even denken: Hoge lokalen, ramen en hal, schoolplein en altijd matten met Sjoerd Schildmeijer en Jaap van Berkel, knikkeren (eentje, vijffie en vijfentwintigie, laatste duim), stapel suikerzakjes gekregen van Van der Tol, eindeloos vaak nablijven, de lessen van juf Geukes-Foppen, de gymzaal en de schooldokter, de entree van Jasmina en de gezusters Wijngaarden, en poseren voor een foto in het kantoor van Van Driesten. Toe maar. Nu druk met reuneren...

Julianaschool, 1972

Uiteraard meester de Vlieger.

Uiteraard meester de Vlieger. Als bijnaam had hij Brombeer. Het was de leukste meester die ik in mijn hele schooltijd had. De snoepwinkel van Fikke op de hoek Wilgenlaan/Essenlaan. De jaarlijkse "kruisjes" tegen TBC . Jaap Dekker die in de klas over de banken kroop omdat hij niet geholpen wilde worden. Eddie Slagt, Els Verhulst, Ciska Battefeld, Mientje Zeeman, Ineke de Bruin, Marijke Postma, Tinie Helmigh, Ida van Delden. Film kijken over een bezoek dat de koningin aan Suriname bracht in een gebouw in de Schoolstraat in Halfweg. (Wat bijzonder was dat toen)

Julianaschool, 1951

Ik herinner mij nog hoofdmeester Frits van Driesten en zijn prachtige voorlezen.

Ik herinner mij nog hoofdmeester Frits van Driesten en zijn prachtige voorlezen. Meester Frans v.d. Tol en zijn bruiloft met zijn Berna in spijkerpak. Die vreselijke handwerklessen van mevrouw v.d. Pol (ik ging liever timmeren met de jongens). En mijn eerste verliefdheid op Mark B. Die overigens minder lang duurde dan mijn en zijn ouders hadden gehoopt. Oh ja, en natuurlijk die prachtige magnoliaboom in de tuin. En godsdienstlessen, met die prachtige verhalen en kwissen om een potlood. En Marieke die niet mee mocht doen omdat zij jehova's getuige was. En de musical in de zesde klas, het koffertje van meneer van Dalen. Waarin ik als omaatje mocht zingen over de zeventien kinderen die ik had gehad! Het refrein ken ik nu nog uit mijn hoofd!!

Julianaschool, 1972

?