Jan Brugmancollege

Dr.J. Halbertsmastraat in Bolsward, ( Toon op kaart )

327 scholieren

Bekijk het volledige profiel van Jan Brugmancollege, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 16
  • Schoolgenoten 327

Op Jan Brugmancollege vind je 16 klassenfoto’s en 327 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 174

Aan mijn tijd aan het JBC denk...

Aan mijn tijd aan het JBC denk ik nog altijd met plezier terug. Serieus begonnen in 1C met Hollander als klassendocent en gelijk actief in de schaakclub "Paris". Ik heb ook nog in het bestuur gezeten van Paris. Pater Reintjes trok zeker éénmaal per jaar een groot deel van de zondag uit om in zijn kever gevuld met het voltallige bestuur een geschikt etablisement te vinden om daar dan uiteindelijk een korte bestuursvergadering te houden die dan met een borrel werd afgesloten. In de derde klas met de hakken over de sloot toegelaten tot Atheneum-4B. Ook heb ik nog in het bestuur van TNW gezeten en zo nog het nodige te stellen gehad rond de hervorming/organisatie van onze schoolfeesten. De combinatie deelname van onderbouwleeringen aan het schoolbal en het schenken van alcohol was toen onderwerp van discussie met pater Van Der Lubbe. Na een redelijk uit de hand gelopen schoolbal en een nieuwe vloer in de aula/gymnastiekzaal (had niets te maken met dat schoolbal) zijn we toen uitgeweken naar sociëteit "De Doele". Door een uitgesproken B-pakket aan vakken te kiezen heb ik het JBC uiteindelijk met redelijke cijfers verlaten.

2002, Peter

Leraren Bas ten Batenburg en d...

Leraren Bas ten Batenburg en de Haan. De klasse-avonden en het door ons georganiseerde reisje naar Terschelling, samen met 2 leraren. Bas ten Batenburg en ????. Vrienden van toen: Joop Mulder, Frans Jorritsma .Arjan Hettinga. De voor mij "onbereikbare" Truus Boekema.

2003, Hille

Heb maar 1 jaartje op school g...

Heb maar 1 jaartje op school gezeten wij gingen verhuizen alleen havo1 gedaan. Was een leuke school

2003, Deleted
?