Irene school

Oud Loosdrechtsedijk in Loosdrecht, ( Toon op kaart )

98 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Irene school, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Irene school foto

Op Irene school vind je 22 klassenfoto’s en 98 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Dit was een leuke tijd.

Dit was een leuke tijd. Ik vond het een fijne school, behalve dat ik best veel gepest werd. Ik was dan ook een heel makkelijk, verlegen en klein slachtoffer. De situatie thuis was dan ook niet ideaal. Ik schaam me er nog voor! Arme Harrie Bakker die op zijn sodemieter kreeg voor belletje trekken. Sorry Harrie, er was veel stress in die tijd. Schaatswedstrijden achter de school. Ik heb de medaille nog! Maar die kreeg iedereen voor het meedoen, geloof ik. De slagerij aan de overkant, waar toen ook nog echt dieren geslacht werden. Ik hoor de varkens nog gillen. De schooltandarts in de kamer naast de 6e klas. De hele dag dat geluid van die boor! Gelukkig heb ik daar geen trauma aan over gehouden. Mijn grote voorbeeld was juffrouw Wessels. Wat was ze mooi en aardig. Ik wilde ook juf worden. Meester Gerritsen was ook heel aardig en een fijne meester. Godsdienstles van de dominee die naast de school woonde. Ik weet niet meer wie er zoveel kattekwaad uithaalde, maar een gevleugelde uitspraak van de dominee was: "er uit, er uit en nooit meer er in!" Daar was die persoon ook echt rouwig om....of niet? Schoolreisjes met bussen naar de dierentuin en spelletjes op het schoolplein op koninginnedag. Mijn grote jeugdliefde was Wim van den Heuvel. Hij had hemofilie. Ik was gek met zijn boxer Bobby. Jan was een goede goser en met Conny heb ik ook veel gespeeld. Toen de eerste tv in de straat kwam, hebben we met zijn allen bij elkaar tv gekeken. Ik ging paardrijden bij manage Führen met Rebecca Smits. Ik ben benieuwd hoe haar leven is gelopen. Ik mocht nog wel eens spelen bij Annemieke Kesselaar. Ik vond haar vader geweldig. Jammer dat hij overleden is. Ik was zeer onder de indruk van een opgezette lama op ware grootte, die in haar kamer stond. Ik had prachtige cijfers en was samen met Herma Hoveling en Dorien Eberhardt zo goed, dat we naar het Atheneum van het ARHC mochten. Helaas was de betrokkenheid en sfeer thuis niet erg stimulerend. Dat heeft me heel veel motivatie gekost en mede daardoor "verkeerde" keuzes gemaakt. Ik fiets nog regelmatig langs school en de Vuntuslaan, maar de school is al lang weg. Maar voor mij niet.

Irene school, 1964

Alle leerlingen die ik daar mocht mee maken.

Alle leerlingen die ik daar mocht mee maken. Mijn eerste eigen klas, met leerlingen die maar net 7 a 8 jaar jonger waren dan ik. De schoolreisjes, kampen.. De kinderen van kinderen....voel me dan heel oud. In 1995 een fusie met de school met de bijbel en toen werden we de eerste Samenwerkingsschool in Nederland. SWS De Catamaran werd de nieuwe naam van deze school en daar ben ik nog steeds werkzaam.

Irene school, 1981

Ik kwam uit Amsterdam met mijn zusje, Betty Schutte, en mijn ouders.

Ik kwam uit Amsterdam met mijn zusje, Betty Schutte, en mijn ouders. Op de Irene School bij Juffrouw van Dijk, meester Gerritsen, meester Wossink. Klasgenoten waren: Elsje Lamme, Marja van de Velde,Bertje La Croix, Michel Meerbeek, Astrid...., Saskia de Jong, Robert-Jan, Jantje Dwarshuis, Frank Eberhardt. Vooral het "O-tje gooien was een spel wat we veel gedaan hebben op het schoolplein. En natuurlijk de musical "Met de muziek mee, waarin ik een doedelzakspeler speelde. Waren fantastische jaren, al boterde het niet zo tussen mij en de heer Wossink!!

Irene school, 1971

?