Interne opleiding Z-verpleging, Groot Schuilenburg

De Voorwaarts 61 ( vroeger Zutphensestraat) in Apeldoorn, ( Toon op kaart )

21 scholieren

Bekijk het volledige profiel van Interne opleiding Z-verpleging, Groot Schuilenburg, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 4
  • Schoolgenoten 21

Op Interne opleiding Z-verpleging, Groot Schuilenburg vind je 4 klassenfoto’s en 21 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 26

Tijdens de gehele opleiding he...

Tijdens de gehele opleiding heb ik in paviljoen Iep gewerkt en gewoond. In deze tijd was het niet de gewoonte om tijdens de opleiding van paviljoen te veranderen. Vooral de 'uitjes' na de dagsluiting waren een festijn. Om dan weer 'ongezien'op je kamer te komen via het dak!

2003, Ank

Samen met mijn toenmalige vrie...

Samen met mijn toenmalige vriendin Jannie Zweers hebben wij hier de Z-opleiding gevolgd. Dit was in die tijd een huisopleiding later werd de opleiding gegeven in Arnhem aan het RIVA. Ik ben begonnen op **-**-1970 in paviljoen Gouden Regen waar Joke van Engen de hoofdzuster was. In die tijd waren er maar een handjevol broeders die in de zorg werkzaam waren. Ik zat als enige man in een groep van 20 verrpleegsters in opleiding. In deze groep zat ook mijn vriendin Jannie die in het zustershuis op kamers zat. Mentrix waren zuster v.d. Wagen en Hoekstra. Wanneer ik bij Jannie op haar kamer wilde zijn moest ik een "Vrijersbrief" aanvragen bij de geneesheer dircteur en dat was een lap van een brief, helaas ben ik deze kwijtgeraakt. Ik heb hier een hele leuke tijd gehad met hele fijne herinneringen. Ik trok veel op met Benne v.d. Werf en Klaas Dijkstra. Klaas en ik hebben later een bovenverdieping gehuurd in het centrum van Apeldoorn boven een elektronica winkel Tijdink in de Hoofdstraat. Voor die tijd woonde ik in het broederhuis aan de Prof. Eindhovenstraat samen met Roel Duursma. Na een jaar ging mijn verkering met Jannie uit en leerde ik Marieke Kluin kennen die ook in Gouden Regen werkte. Heb met Marieke ook een fijne tijd gehad maar helaas liep onze relatie na enige tijd ook stuk.In juni 1972 werd ik overgeplaatst naar een verpleegpaviljoen IEP waar ik verpleegtechnisch heel veel ervaing en kennis heb opgedaan. Hoofdbroeder was hier broeder Heemskerk (Insiders kennen hem als Gijsje Goochem) :-) Leuke kollega's: Gerrit Lensink, Roel Duursma, Bram Milhuis, Woltrien, Hanneke Nelemans, Gerard van Es, Sjak Meeuwissen, Immi van Zomeren, Inge Elissen (Ineke) waar ik meegtrouwd ben sinds 14-**-1975. In 1974 heb ik overplaatsing gevraagd naar een meisjespaviljoen Peppel. In die tijd was het een taboe dat broeders in een meisjespaviljoen mochten werken. Samen met Arie Arfman mochten wij het wel proberen en men had het volgens mij niet gedacht dat wij dit wel zouden redden. Maanden later, toen men in de gaten kreeg dat het juist goed ging vroegen meerdere meisjes paviljoenen om broeders. Hoofd van Peppel was zuster Bosma en later broeder Wiersma. Subhoofden waren Ria Rougoor en Anneke Bouman die ik later verving als subhoofd. Een schitterende tijd waren deze jaren in Peppel. Toen in 1979 een herorganisatie plaats vond waarbij alle bewoners van Peppel uitelkaar werden gehaald en verhuist werden naar nieuwere woningen, heb ik bij de Fysiotherapie gesolliciteerd waar ik tot op heden nog steeds werkzaam ben.

2003, Deleted

Ik heb andrhalf jaar de intern...

Ik heb andrhalf jaar de interne z opleiding gedaan, maar om pepaalde redenen heb ik hem niet afgemaakt. Ik heb tijdens de opleiding als leerling op Hulst 3 gewerkt en daar kon ik , nadat ik gestopt was met een tijdelijk contrakt blijven werken, dat was dus mooi meegenomen. Nu loopt mijn contract wel echt af en heb ik een baan gekregen op Schuylenhof 53. Ik heb het ook erg naar mijn zin gehad op mijn stageadressen op gs en vakantiewerk daar.

2003, Deleted
?