Instituut Schoevers

Stadhouderskade 60 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

122 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Instituut Schoevers, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Instituut Schoevers foto

Op Instituut Schoevers vind je 0 klassenfoto’s en 122 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Toen ik de opleiding directie-secretaresse op het Instituut Schoevers deed, zat dit nog in de van Baerlestraat, en ik woonde net in Amsterdam (ik was 18 jaar).

Toen ik de opleiding directie-secretaresse op het Instituut Schoevers deed, zat dit nog in de van Baerlestraat, en ik woonde net in Amsterdam (ik was 18 jaar). Het was een zwaar schooljaar omdat je in tien maanden zoveel moest leren: steno in vier talen, correspondentie in de vier moderne talen (dit is incl. Nederlands); boekhouden, handelsrekenen, handelskennis, public relations (daarin was ik niet goed, maar dit vak werd gegeven door een hele leuke leraar, die later ook boeken ging schrijven: Herbert Leupen). De MMS-meisjes haalden over het algemeen het examen niet en onze klas bestond voor tweederde uit deze meisjes (velen hadden rijke ouders en woonden in het Gooi); de HBS-meisjes haalden meestal hun diploma wel. Tijdens dit jaar had ik maar één goede vriendin: Ria Dekker, die ook van de HBS kwam (ze had zelfs B gedaan) en met haar zou ik weer graag in contact komen. Ze is vrij jong getrouwd met Jacques Schilder en kreeg twee kinderen. Wij zijn na Schoevers nog jaren met elkaar omgegaan, maar door verhuizingen elkaar uit het oog verloren.

Instituut Schoevers, 1969

Destijds zat dit Instituut aan de Van Baerlestraat.

Destijds zat dit Instituut aan de Van Baerlestraat. Ik zat in de zesde groep samen met Dineke vd Voort, Franka Rosa Gestaldo en Liesbeth Schaar. Dames ik zou heel graag willen weten hoe het met jullie gaat. Ik heb zelfs geprobeerd jullie te vinden, helaas zonder succes. Weten jullie het nog, de vele kopjes koffie met puddingbroodjes in het koffiehuis, zo gezellig!

Instituut Schoevers, 1975

In mijn tijd zat Schoevers nog in de van Baerlestraat.

In mijn tijd zat Schoevers nog in de van Baerlestraat. In de pauzes dus langs de winkels in b.v. de PC Hooftstraat.

Instituut Schoevers, 1970

?