HVS Stakenburg

Soerweg in Rotterdam, ( Toon op kaart )

3 scholieren

Bekijk de volledige pagina van HVS Stakenburg, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

HVS Stakenburg foto

Op HVS Stakenburg vind je 0 klassenfoto’s en 3 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat in de klas met onder andere Evert van der Kaa, Rob van Gulik ( husnúuh), Marjo Jegen ( enige meisje in de klas), Frits Diepenveen,Jos Heze?,Lex van Proosdij Gijs .

Ik zat in de klas met onder andere Evert van der Kaa, Rob van Gulik ( husnúuh), Marjo Jegen ( enige meisje in de klas), Frits Diepenveen,Jos Heze?,Lex van Proosdij Gijs .....; Sjoerd Klaassen, ook een aardige indische jongen Rob ..... hij had een kleine honda je kon met hem meerijden als hij weinig benzine had dan was hij namelijk verzekerd van duwers naar de dichtst bijzijnde benzine pomp, ook hield hij van muziek met name Tubelar Bells van Mike Old Field. In die tijd gingen we in de introductieweek naar de Ardennen we moesten dan einden lopen door allerlei pollen velden dicht in de buurt van het race-circuit van Franchorchamps. Ik herinner me nog goed dat we op een gegeven moment door een wei moesten waar een stier was. Het weiland was omgeven met schrikdraad en de eerste die erover heen stapte had dat niet in de gaten en kreeg een ferme optater. Het afsluitende diner deed echter alle geleden blaren en ellende vergeten! Het was op zich een prima introductie om zo een team geest te laten ontstaan. We hadden een Engelse leraar die ons hielp om het cognossement te begrijpen. Hij was een zogenaamde Walkapitein zoals hij het zelf noemde, voorheen had hij gevaren bij de Holland Amerika lijn. Hij leerde ons ook allerlei zeemans uitdrukkingen. Zo vertelde hij oa.van een speciale "vissoort" die in de Rotterdamse haven te vinden was de zogenaamde "hoboken" white fish. In die tijd was de conrector van de school de heer van Gent. Ook kan ik me nog herinneren dat Sjoerd Klaassen een nieuwe mini had. Hij werd eens geplaagd doordat ze zijn nieuwe mini hadden opgetild en in een container hadden gezet. Toen ze vroegen waar hij zijn auto had geparkeerd trok hij helemaal wit weg toen hij naar buiten wees en zijn auto niet zag staan. Ik herinner me nog dat we onze eindscriptie nog allemaal met de handtypen moesten typen en dat we die dan uiteindelijk tegen betaling konden kopieren in een van de gelieerde instellingen. Ik zou het leuk vinden om wat van andere klasgenoten uit die tijd te horen. Mijn naam is Guy van Neer.

HVS Stakenburg, 1975

?