Hugo de Grootschool

Parkstraat 72 in Zaandam, ( Toon op kaart )

238 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Hugo de Grootschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Hugo de Grootschool foto

Op Hugo de Grootschool vind je 60 klassenfoto’s en 238 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

leuke kleine school, met aardige leraren .

leuke kleine school, met aardige leraren . Juf kessel, juf kater meester Hensen, boersma en bonnes.

Hugo de Grootschool, 1959

verlieft op bianca tell.

verlieft op bianca tell. als goede herinnering hard zingen (schreeuwen)bij meester hoorn in de klas. En spelen tijdens de pauze op het school plein. mijn vriendinnetje in de zesde klas hete patricia(dit vanwege mijn voornaam!)

Hugo de Grootschool, 1970

Ik zat hier op de kleuterschool.

Ik zat hier op de kleuterschool. Samen met een vriendje, Hans Uhl, die hier ook de lagere school gedaan heeft. Ik ging naar de Vondelschool. Later kwam mijn broer Peter Drijver ook naar deze school. Herinneringen: praten over radiohoorspelen (Krokeledocus en Koning Kas-Koes-Kilowan), de goochelvoorstelling in het kleine gebouwtje dat op/naast het schoolplein stond. Het enge doodshoofd dat boven de deur van de Bullekerk zat en naar de school was gericht. Ik woonde in de Stationsstraat, Hans in de Botenmakersstraat. Waar we tijdens het woon-werkverkeer graag keken was in de mooie etalages van Aspa (kleurpotloden, punetnslijpers !). Bij garage Steenmeijer gingen we Ford-autoplaatjes halen. Wat we op school verder deden weet ik niet meer. Het gewone werk denk ik: plakken, prikken, kleuren, met blokken bezig zijn, vlechten. Verder onbekend. Zelfs de naam van de onderwijzeressen weet ik niet meer. Voor de Hugo de Grootschool heb ik nog op een particuliere kleuterschool gezeten: bij juffie De Buitelaar in de Tuinstraat 12, 14 of 18 ? Een foto daarvan is hier te vinden. Een paar gezichten kwam ik later op de Vondelschool in klas 1 weer tegen: rij 1 Liesbeth Fontein, Jet Iewema Bakker, Noortje den Bremer, mw De Buitelaar. rij 2 3 x ? , Frans Drijver, Hans Uhl. rij 3 ... Ploeger, ... Post (slager Westzijde/Botenmakersstraat), Tilleke Mantel, Andre ... (Westzijde naast Zaanlands Schoenenhuis), Jitske ... Stel je voor een klassenfoto in kleur in 1955, een elitair schooltje ! (Foto Hofma, Hilversum, de kleurenfoto kostte fl 3,50, bij nabestelling fl 3,75: wat zal toen een brood gekost hebben ?). Sinds eind 2002 heb ik via schoolbank-punt-nl na 47 jaar weer contact met Jet (Wassink-) Iewema Bakker.

Hugo de Grootschool, 1956

?