HTS Bouwkunde

Prinsessegracht in Den Haag, ( Toon op kaart )

93 scholieren

Bekijk de volledige pagina van HTS Bouwkunde, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

HTS Bouwkunde foto

Op HTS Bouwkunde vind je 21 klassenfoto’s en 93 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik ben op zoek naar mijn oude klasgenoot Max Reitsma.

Ik ben op zoek naar mijn oude klasgenoot Max Reitsma. Hij woonde toen aan de Fitislaan als ik mij niet vergis. Ik ben benieuwd of ik langs deze weg weer in contact kan komen.

HTS Bouwkunde, 1971

Het had toch wel z’n charmes, een HTS in het gebouw van de academie van beeldende kunsten.

Het had toch wel z’n charmes, een HTS in het gebouw van de academie van beeldende kunsten. Wel een beetje een rommelig gebouw, maar zo was de opleiding ook. Ik was geen bouwkundige toen ik aan de HTS begon, en dat voelde ik me nog steeds niet toen ik de opleiding voltooide. Overigens met een extra examenjaar, deels door het feit dat ik de helft van de lessen niet volgde, maar ook omdat ik het in zijn geheel niet kon vinden met mijn begeleider van mijn eindexamenprojecten, dhr. Wierda. Maar waarschijnlijk had hij wel gelijk dat mijn bouwkundige kwaliteiten niet hoogstaand waren. Vandaar ik de bouwkunde na een aantal jaar ingeruild heb voor de automatisering (wel bij een bouwkundig bureau). Die voorliefde heb ik overigens niet te danken aan de HTS: met de computer tekenen was niet toegestaan in het stagejaar (“daar leer je niks van”), en ook de ponskaartcomputer die op de HTS gebruikt moest worden voor de staalberekeningen werkte niet bepaald motiverend. Wat is me nog meer bijgebleven: de studiereis naar Berlijn, waarin we vooral de kroegen uitvoerig bestudeerd hebben. Het programma kon ik na een dag al niet meer bijhouden (maar wat wil je, met als reisleider dhr. Van der Speer). Dit was echt de leukste week van de gehele 5 jaar op de HTS! Ook het mondelinge herexamen beton (zelfs in het tweede examenjaar nog nodig) bij Schrama thuis zal ik nooit vergeten, vooral de gesprekken over zijn grote collectie bierflessen hebben volgens mij de meeste punten opgeleverd.

HTS Bouwkunde, 1983

Biermiddagen en later Het Gulpje, eerst in het wiskunde lokaal in het noodgebouw, later een eigen ruimte in het nieuwe gebouw.

Biermiddagen en later Het Gulpje, eerst in het wiskunde lokaal in het noodgebouw, later een eigen ruimte in het nieuwe gebouw. Feest met de KABK samen was geweldig en groots.

HTS Bouwkunde, 1986

?