HTS

G.J. de Jonghweg 6 in Rotterdam, ( Toon op kaart )

985 scholieren

Bekijk de volledige pagina van HTS, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

HTS foto

Op HTS vind je 65 klassenfoto’s en 985 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Mijn jaren op de avond MTS(Werktuigbouwkunde) hebben zich duizendvoudig terug betaald.

Mijn jaren op de avond MTS(Werktuigbouwkunde) hebben zich duizendvoudig terug betaald. Waar zijn mijn oude schoolvrienden?

HTS, 1946

De avond HTS civiele techniek, gedeelte van de lessen samen met bouwkunde.

De avond HTS civiele techniek, gedeelte van de lessen samen met bouwkunde. Martin van Ieperen en Bert van Iersel ging ik het meest mee om, later kwam Esther van Beurden hier nog bij. Wat mij bij is gebleven is het empirische van de grondmechanica en de reactie op een collectief slecht proefwerk van een leraar scheikunde op de vraag of hij niet kon opwaarderen. Verder de uitstapjes naar allerlei bruggen, die dan speciaal voor ons bedient werden, dankzij de leraren die overdag een ander baan hadden.

HTS, 1993

Afdeling Bouwkunde.

Afdeling Bouwkunde. Legendarische leraren als de heren Smit, Verloo, Herlaar, Bezemer, Klompenhouwer. Na het eindexamen HBS direct in de vakantietijd een stoomcursus tekenen en timmeren en dan kwam je in een aparte klas in het tweede jaar (zie foto). In het derde (practisch) jaar het meest geleerd.

HTS, 1959

?