hervormde school idskenhuizen

stripedijk in Idskenhuizen, ( Toon op kaart )

10 scholieren

Bekijk de volledige pagina van hervormde school idskenhuizen, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

hervormde school idskenhuizen foto

Op hervormde school idskenhuizen vind je 0 klassenfoto’s en 10 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

ik vond het leuk op school, meester van der wal en meester hoogeveen kan ik me nog goed herinneren, ik was niet echt een goede leerling, maar ik ben ook goed terecht gekomen.

ik vond het leuk op school, meester van der wal en meester hoogeveen kan ik me nog goed herinneren, ik was niet echt een goede leerling, maar ik ben ook goed terecht gekomen. ik zou wel eens willen weten ,waar ze zijn gebleven, en wat er van hen geworden is.ik hoop dat er wordt gereageert, zou wel leuk zijn.

hervormde school idskenhuizen, 1965

In 1958 hier op school gekomen.

In 1958 hier op school gekomen. IK herinner me nog goed de eerste schooldag met Juffr. Janny Drijfhout (later vervangen door Juff. Wiep Lycklema a Nijeholt [ op Curacao kreeg ik tot mijn verassing een dochter van Juffrouw Wiep als co-assitente Geneeskunde op de Afdeling: sa lyts is de wrald]), voorts had ik Meester Dicky (voor zijn vrouw) Dijkstra, Meester Schraa, Meester van Gelderen en de laatste klassen weer meester Dijkstra, nu inmiddels Hoofd na Meester Teunissen.De lagere school was geen onverdeeld succes: de meester/juffrouw gaf aan 2 klassen tegelijk les, bovendien zater er veel doublerende leerlingen in de klas en in de laaste klas leerlingen die de leerplicht op de lagere school uitzaten. Dit maakte het rommelig en was goed onderwijs onmogelijk wat je pas later merkte toen je op de middelbare school een enorme achterstand had met de leerlingen uit de stad. Op de lagere school werd ik voor het eerst geconfronteerd met het Nederlands als taal. De Juffrouw zei: moe is moe. Ik zei dat is nog al logisch: Mem is mem, niet wetend dat moe ook wurrich betekende. Het met de kroontjespen was voor een linkshandige ook al niet zo handig:steeds met de hand over het net (natte) geschrevene. Gelukkig was mijn buurman en vriend Tjitze-Anne Postma ook links, zodat we met het schrijven niet botsten. Daarnaast hadden we nog de pech dat we om op de LSA te komen hetzij de RK school te St.Nic. of de Gereformeerde schhol op teroele moesten passeren. Bijna Islamterreur tegen andere gelovigen. Volgens mij waren de hervormden het meest tollerant en het minst agressief.Via de ene weg naar school (de Hongerska) leidde langs de Geref. school en werden we soms aangevallen en bekogeld met stenen. Nog steeds draag ik een herinnering hieraan mee: een halve voortand:door sen geref. steen (van Wieger Hoekstra!)die mijn voortand afbrak. Eeerlijk gezegd was de weg langs de RK school veiliger (door de Kerklaan), daar deze vaak minder agressief waren, maar alleen maar dreigden. Naast deze negatieve kanten, bewaar ik ook pos. herinneringen aan deze school, m.n. de leuke schoolreisjes etc.

hervormde school idskenhuizen, 1958

met alle jongens en miesjes uit die tijd.

met alle jongens en miesjes uit die tijd

hervormde school idskenhuizen, 1951

?