Hervormde (M)Ulo

Talingstraat 6, Charlois in Rotterdam, ( Toon op kaart )

155 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Hervormde (M)Ulo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Hervormde (M)Ulo foto

Op Hervormde (M)Ulo vind je 29 klassenfoto’s en 155 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Leraren: Niemandsverdriet, Kruidenier, Van Bockhove enz.

Leraren: Niemandsverdriet, Kruidenier, Van Bockhove enz.

Hervormde (M)Ulo, 1948

Ik herinner me dhr Kruidenier die de bijnaam PIPO had.

Ik herinner me dhr Kruidenier die de bijnaam PIPO had. Hij gaf nog steeds Frans ook na zijn pensioen. Na Smallegange kwam Niemantsverdriet, een sombere norse zwaar christelijke man, die het voetballen bij de school afkeurde omdat dat "te werelds" was. Lodder was een echte etter, die het fijn vond de leerlingen voor de klas te vernederen. Er was ook nog een incident zoals wel meer op "christelijke" scholen voorkomt. Een leerkracht (naam maar even weggelaten)had zich aan kleine meisjes vergrepen op de muziekschool waar hij ook les gaf. Tegen de leerlingen werd gezegd dat hij ziek was, maar een fruitmand mochten we nooit brengen. Meester Bons, die overleed aan een hartaanval toen ik nog op school zat, Frikee en Florissen, twee aardige kerels (natuurkunde en aardrijkskunde) Leerlingen waren in mijn tijd Joop vd Most, Leo Bekker, Pors (we gebruiken nooit zijn voornaam). Aan de hervomde Mulo Talingstraat heb ik niet veel leuke herinneringen, behalve natuurlijk klasgenoten. Veel hypocrisie en uitzonderingen daargelaten voelden leerkrachten zich de uitverkorenen, die neerkeken op iedereen die niet hun bekrompen geloof aanhingen. Misschien was dit wel echt het tijdsbeeld in deze jaren.

Hervormde (M)Ulo, 1962

leraren o.

leraren o.a Zwemstra die ik op de schaakvereniging Charlois heb verslagen, wat was tie kwaad. Ik zat toen in de laatste klas. Lodder die kan je beter vergeten, maar dat gaat moeilijk. De rest was heel aardig. En wat zou je denken van de tekenleraar. Zijn naam ben ik vergeten, maar zijn spreekwoord nooit meer. "IK sprak tot iemand en vroeg of hij zichzelve was, maar hij was zichzelve niet, want hij was niemand. Dan waren we uiteraard aan het herrie schoppen. Nou ik weet nog veel meer, maar zo is het genoeg.O.a. leraren : Smallegange, Zwemstra, Niemantsverdriet, van Koten, de Knecht, Bockhove, Kruidenier, Lodder en Schipperus.

Hervormde (M)Ulo, 1949

?