Heilig Hart

Plantagebaan 228 in Wouwse Plantage, ( Toon op kaart )

65 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Heilig Hart, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Heilig Hart foto

Op Heilig Hart vind je 12 klassenfoto’s en 65 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Mijn vader was hoofd van de school.

Mijn vader was hoofd van de school. Erg populair werd ik daar niet van, want als er wat loos was dan riep ik: ik zeg het tegen papa hoor! hahahaha

Heilig Hart, 1971

Als import uit omgeving Rotterdam een vreemde eend in de bijt, ons gezin.

Als import uit omgeving Rotterdam een vreemde eend in de bijt, ons gezin. Toch vonden we onze weg wel. Onze eerste kennismaking met de buurman (Piet Verbraak) eindigde in een huilpartij van Arno en mij: 'Mam, we kunnen ze helemaal niet verstaan hier!' Beste vriendjes: Eric Bals en Koen Elst. Ook veel voetbalkameraadjes bij de Rimboe, met wie we kampioen werden bij de B's. Winnende doelpunt Corné de Mooij (zoon van trainer Piet). Enkele sterspelers uit die tijd Connie Elst (niet te passeren) en baltovenaar Rene Elst (dat we die later nooit meer in de eredivisie tegenkwamen!). Herinneringen ook aan reeds eerder genoemde hoofdmeester Mars, voor wie iedereen toch wel een beetje bang was. Ik herinner me dat ik een keer heel veel snoep uitdeelde (gekocht bij Stiene), wat ik onmogelijk van mijn eigen zakgeld betaald kon hebben. Iedereen werd binnengeroepen, behalve ik. Vaag hoorde ik hem vragen: 'Van wie hebben jullie dat snoep gekregen?'. Hierop een gehoorzaam koor: 'Van Hans de Vries'. Vervolgens kon ik alles thuis uitleggen... Verder vooral goeie herinneringen aan de Pin. Gaaf Miriam, staan er al 3 van onze klas op de lijst, al heeft Ingrid er wel heel lang over gedaan (1981 van school af????). Hebben jullie nog wat contacten op de pin? Probeer ze even te pushen om hier ook wat op te zetten! Ik ga op zoek naar een oude klassenfoto, al zullen jullie die ook wel hebben. Dat jullie allebei niet getrouwd zijn, wie had dat gedacht? Ik niet! Hebben jullie nog leuke fotoos? Knal ze op het net!

Heilig Hart, 1973

Wij waren 'import'.

Wij waren 'import'. En ook nog niet-katholiek. Ik zal de eerste carnavalsmiddag in het dorpshuis nooit meer vergeten. Iedereen hossen en zingen en ik zat aan de kant, op de vensterbank, verbijsterd. Het mooiste van de school vond ik de vrijdagmiddagen. Dan hadden we altijd optredens in de aula. Iedereen mocht doen wat ie wilde: zingen, voorlezen, een toneelstukje. We playbackten SOS van Abba. Met Jenny Mangelaars heb ik ook nog een voorleeswedstrijd gewonnen. Onze meesters waren de meneren Steeman, Hermans, Bovée, Mars en juffrouw Blom. Ger Hermans had altijd een stapel poesie-albums liggen omdat hij zo prachtig kon schrijven en dichten. Ik heb toen zelfs voor Sinterklaas ook een poesie-album gekregen. Dat was niet zo jongens-achtig. Soms werd er bij de buurman een varken geslacht. Dan hoorde je eerst een hoop kabaal en vervolgens stonk de hele school naar verbrand vlees en bloed. Ik trok veel op met Wendy Vertegaal, Annemarie Anthonissen, Alex Deelen, Johnny Koolen, Jenny Mangelaars, Patty Spaapen. Wij woonden op De Vleet, aan de Hollandsedreef, 5 km buiten het dorp. Ik vond het een heerlijke tijd en rijd nog vaak om langs Wouwse Plantage.

Heilig Hart, 1973

?