HBS A

Borneostraat in Enschede, ( Toon op kaart )

125 scholieren

Bekijk de volledige pagina van HBS A, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

HBS A foto

Op HBS A vind je 30 klassenfoto’s en 125 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Herrn Borst,Obersturmbahnfuehrer.

Herrn Borst,Obersturmbahnfuehrer.Zingen in het Duits naar Deens voorbeeld.HoHo geen debat. Herrn Borst's Voertuig was een Messerschmidt (zonder vleugels,met cockpit model 2 zitter achter elkaar.Later 2 naast elkaar)) Natuurkunde; Dannenburg,nog eens ontmoet in de Tor (jazzavond).Tijdens de natuurkunde proeven met de holle en bolle spiegel, ging wel vaak het licht uit.(sabotage)Gym,dhr.Wassink,had veel slaap.(ouwe kniller)Kwam altijd te laat bij het gymlokaal.Kheb toen maar een oefenrondje met de brommer in de gymzaal gemaakt.week van school.Kon met hem wel over KCT en Westerling praten.Algebra dhr Kuiper(kptn. b.d.,tenue in orde?Op deze school veel politiek eenzijdig (van rood tot donkerrood/pimpelpaars) gekleurde politieke vertoningen van docenten. Juffrouw Miedema(biologie)(schat v.e. juf) .De tekenleraar die met zn (klei)poten over je tekeningen liep.Zo leerde ik nieuwe techniek, modder erop, eroverheen lopen, draaien,afspoelen, en dan komt het zelfs nog op een expositie.klasselerares(mw Miedema),culturele avonden.(met Frits Kox, en Ansje Beverdam, die ik dan jaren later in mn vak weer tegenkom= a small world) v.d. Velde scheikunde,op zaterdagochtend,sneeuw,te laat met brommer uit Hengelo?,kwam je de les niet in.(2 uren achter elkaar). Velen herinneren zich waarschijnlijk nog wel de affaire met het sponzengevecht, waarbij kraantjes van reageerbuizen afbraken en dat gedoe over de vergoeding.(naar de glazblazer, was geen sprake van. alles moest vernieuwd.(en wij betalen=logisch) In de schoolvakanties monsterde ik aan bij de Holland Africa Lijn (VNS) en kwam een jaar 1 maand te laat op school.Dat flik je me niet meer zei "Pa"Meurs, maar ja jaar daarop kwam ik 2 maand te laat, maar had voor op zn bureau een stuk houtsnijwerk uit mozambique meegenomen (geruild voor een overhemd).Echter de achterstand met integraal en differentiaal was niet in te halen, ik snapte er geen bal meer van.Als afscheid kreeg ik een prachtig rapport mee in febr '67.In sept 67 moest ik in dienst dus dan maar varen tot die tijd.(africa) ('63 kustvaart als lichtmatroos op MS "Johannes"uit Kampen, "scheepje onder Jezus hoedde", meer onder- dan boven water).(64-65 Holland America Lijn)Begin,'67 ben ik gaan varen/VNS Randfontein-Z.Africa/Mozambique. +sept '67 lichting 5 dienstplicht.+paar jaar verlengd+4 jaar Paracentrum Texel/Spa als instructeur.Daarna conservatorium . HBS-A namen Laurens v. Heek;Rob Scheele;Joop Soer,Barbara Herder,Irene Rodenburg,Hubert Bijkerk;Henk Tuineburg,Bertel van Dijk;Danielle Mol en de meisjes de Vries Reijling.

HBS A, 1964

Teveel om op te noemen.

Teveel om op te noemen

HBS A, 1967

Meike Gentis, George Dom, Hans Rekers Dickie van de Velden, jeetje wat een pret.

Meike Gentis, George Dom, Hans Rekers Dickie van de Velden, jeetje wat een pret. Dannenburg, wiskunde, ik snapte er niks van zoals hij uitlegde en door zijn rotopmerkingen zorgde ikzelf ervoor dat ik bleef zitten! Groenemeijer, een gouwe vent, die wiskunde voor mij tot een van de plezierigste vakken heeft gemaakt! Leuke tijd, maar weinig uitgevoerd daar.

HBS A, 1963

?