Handelsdagschool Middelbare

Burgerdijkstraat 1 (Ook HBS) in Deventer, ( Toon op kaart )

72 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Handelsdagschool Middelbare, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Handelsdagschool Middelbare foto

Op Handelsdagschool Middelbare vind je 9 klassenfoto’s en 72 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Voorwaarde thuis was, dat ik zou overgaan van de 2e naar de 3e klas op de Europaschool (MULO) voordat ik naar de HHDS mocht.

Voorwaarde thuis was, dat ik zou overgaan van de 2e naar de 3e klas op de Europaschool (MULO) voordat ik naar de HHDS mocht. Mijn broer (5 jaar ouder) ging ook naar deze school en kwam in de 3e klas en ik kwam in de 2e klas. Samen hadden wij gym, maar dat vond hij begrijpelijk niet leuk. Verder was de benadering t.o.v. de MULO totaal ander met het leren van lesstof. Dat beviel mij uitstekend, doordat ik meer vrijheid kreed. Geen rijtjes leren. De 2e klas was een samemraapsel van aleerlei klasgenoten met verschillende (school)achtergronden, wat nogal eens toch rumoer leidde. Vanaf de 3e klas met instroom van MULO-diplomaleerlingen werd het rustiger. Zeer fijnen tijd gehad op deze school.

Handelsdagschool Middelbare, 1964

Ik 1968 ben ik vanaf de MULO in Hengelo (O) op de MHDS gekomen.

Ik 1968 ben ik vanaf de MULO in Hengelo (O) op de MHDS gekomen. Ik moest dagelijks met de trein. Ik vond dat erg aantrekkelijk, hoewel het ook nadelen had natuurlijk. Vroeg op, trein wel 's missen. Later thuis. Maar, je kon in de trein nog lekker studeren. Drs Tijdens was toen directeur en een bijzonder beminnelijk mens. In m'n herinnering zijn de meeste docenten trouwens erg aardige mensen, die ook nog 's goed les konden geven. Mevr mr. Dotinga heeft me bijv. de liefde voor "recht" kunnen bijbrengen. Helaas had ik door m'n wat vertraagde MULO-tijd, geen tijd meer, om dat te gaan studeren, omdat ik ïn dienst" moest. Ik heb er in m'n tijd als beroepsofficier echter altijd nog veel plezier aan gehad. Fijne school, fijne tijd. Ik mocht de HBS doen in eén jaar van 1968-1969, samen met Willem Altena uit Rijssen. Meer namen schieten me vast nog wel te binnen en zal ik dan ook later wel aangeven.

Handelsdagschool Middelbare, 1966

adres destijds Ooievaarsstraat? dir.

adres destijds Ooievaarsstraat? dir. Tijdens stuurde mij en Geert Bruins, Hans Matser en nog enige "stoute" leerlingen van school. we hadden nog een klassefeest met leraar Ter Horst in Epe bij de Posthoorn waar ik destijds woonde. klasgenoten: Eric Meier, Joost Bouwmans, Hoogeveen.Dikkers. Lies Lezer, meisje Hamer, van Zanten,

Handelsdagschool Middelbare, 1953

?