Groenekanse Schoolvereniging De Nyepoort

Groenekanseweg 32 in Groenekan, ( Toon op kaart )

13 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Groenekanse Schoolvereniging De Nyepoort, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Groenekanse Schoolvereniging De Nyepoort foto

Op Groenekanse Schoolvereniging De Nyepoort vind je 1 klassenfoto’s en 13 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

In 1966 kwam ik op de Nyepoort,toen nog de Vrijhorst.

In 1966 kwam ik op de Nyepoort,toen nog de Vrijhorst. Dhr. Koopmans had toen de leiding van deze school. Mijn vriendinnen waren in die tijd: Heleen van der Vlugt, Carla Westhof en Isabelle Alvares. Hoe zou het met ze gaan? Ook via via hoor ik niets meer van deze meisjes/dames. Met mij gaat het goed. De 6e klas en de Middelbare school heb ik op De Werkplaats in Bilthoven gedaan. Ik ben nu Mondhygiëniste en woon in Bilthoven, ben getrouwd en heb 2 kinderen van 16 en 18. Van leraren kan ik mij overigens niet zo veel herinneren, meester van de Berg nog wel maar verder zegt het me niets meer. Leuk om van mede klasgenoten wat te horen.

Groenekanse Schoolverenigin..., 1966

Oorlogsjaren.

Oorlogsjaren. De spoorlijn Utrecht/Hilversum liep langs de school. De treinen werden vaak beschoten in de laatste oorlogsjaren. Grote gemengde klassen. Het waren strenge winters en vaak koude lokalen, doordat er geen kolen waren. De winter 44/45 bijna niet naar school geweest. Omdat wij in de Gagel woonden (gelegen tegen het huidige Overvecht) moesten we iedere dag 3 kwartier heen en drie kwartier terug lopen. Tussen de middag bleven we "over". We aten op school ons brood en speelden tussen de middag rondom de school. We mochten niet over de brug. De school was overvol, dat had weleens tot gevolg: "te weinig aandacht". Voor mij waren er veel waardevolle mensen in de klas: Hans de Gier,Ko van Kooten, Jaap Ederveen, Ans Wend, Ria de Kruijff, Erna van Kouterik, Jans van Vulpen. Het was een strenge Hervormde School, een school "Met den Bijbel" Ieder schooljaar begonnen in mijn herinnering altijd met Adam en Eva. Rondom de feestdagen werd uit het Nieuwe testament verteld. Maar de zondeval van de mens is mij aardig ingepeperd. Aan de zendingsreizen van Paulus b.v. kwamen we niet toe. Rekenen ging mij goed af, lezen en taal minder. Aadrijkskunde en geschiedenis vond ik prachtig. Vertellen en voorlezen werd er mij veel te weinig gedaan.

Groenekanse Schoolverenigin..., 1940

Leuke leerlingen.

Leuke leerlingen. leuke tijd. Ondanks ontslag hoofd (terecht).

Groenekanse Schoolverenigin..., 1970

?