Groen van Prinstererschool

koningsplein in IJmuiden, ( Toon op kaart )

90 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Groen van Prinstererschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
Groen van Prinstererschool foto

Op Groen van Prinstererschool vind je 21 klassenfoto’s en 90 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik heb het een beetje tè leuk gehad, ben er in de 2e klas vanaf getrapt! Mijnheer Meijer was eerst schoolhoofd.

Ik heb het een beetje tè leuk gehad, ben er in de 2e klas vanaf getrapt! Mijnheer Meijer was eerst schoolhoofd.

Groen van Prinstererschool, 1966

Alleen in de 4e gezeten.

Alleen in de 4e gezeten. Rina, Babs, Jansje, Marius, Peter waren o.a klasgenoten. Volgens mij was de Meijer hoofd in die tijd . Hij woonde in de Kennemerlaan. Was een klein schooltje in Oud IJmuiden , maar was best gezellig.

Groen van Prinstererschool, 1961

Eigenlijk heette de school toen geen Groen van Prinsterer School voor Gereformeerd Ulo meer.

Eigenlijk heette de school toen geen Groen van Prinsterer School voor Gereformeerd Ulo meer. Vanaf september 1968 waren de twee christelijke Ulo-scholen (de andere was de Hervormde Ulo in de Alexander Bellstraat) in IJmuiden gefuseerd met de Prins Bernhard HBS. Samen heetten ze toen het Prins Bernhard College. Voor mij waren het niet bepaald favoriete schooljaren. Ik was verplicht van de HBS naar de mulo overgegaan, omdat mijn cijfers voor met name de B-vakken ver beneden de maat waren. Ik mocht per gratie over naar Mulo-A met handel. Hierdoor was ik in elk geval van de wiskunde af. Natuurkunde (arme meneer Veerman) moest nog wel. Gelukkig was ik wel redelijk goed in boekhouden en handelsrekenen (ook meneer Veerman; ik denk dat ik mijn desinteresse voor natuurkunde hierdoor wel wat goedgemaakt heb). Ik heb het idee, dat ik deze twee schooljaren niet bepaald de aardigste leerling was. Meer het type 'als blikken konden doden'. Ik ergerde me groen en geel aan de docent Duits (Bierling) die altijd de klemtoon expres verkeerd legde als hij zinnetjes voor een SO of een proefwerk dicteerde. En meneer Visser die de twee nogal klein uitgevallen Marjo's steevast ukkie en pukkie noemde kon ook al niet op mijn sympathie rekenen. Het schoolgaan in het oude gebouw aan het Koningsplein had wel iets bijzonders. Alleen de twee lokalen aan de voorzijde van het gebouw waren nog in gebruik. De rest van het gebouw vormde voor mij een soort zwart gat. Ik heb nooit alle lokalen van binnen gezien. Toch jammer het gebouw is afgebroken. Ik had het nog wel eens willen zien. Sytske Visscher

Groen van Prinstererschool, 1968

?