Groen van Prinstererschool

Oliemuldersweg 43 in Groningen, ( Toon op kaart )

103 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Groen van Prinstererschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Groen van Prinstererschool foto

Op Groen van Prinstererschool vind je 18 klassenfoto’s en 103 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Als linkshandige werd ik gedwongen om rechts te schrijven.

Als linkshandige werd ik gedwongen om rechts te schrijven. Inderdaad, met de kroontjespen: hanepoten en inktvlekken. Tekenen mocht gelukkig wel links en dat doe ik dus nog steeds. Juf v.d. Werff was een soort lieve oma. Bij het zingen klapte altijd een deel van haar loszittende bovengebit naar beneden. En verder: de gezellige Indische juf Jolly (Sjollie) Kuitert, de bijzondere tred van juf 'toneveer' Boelens Bakker, juf De Jager (Met gebaren:.. hertje, hertje help mij toch, straks schiet ..) en meneer De Wilde, een Fries. Ons lange dunne hoofd, meneer Laninga, had een donker brilmontuur en een zwart houten plein-fluitje! Veel plezier gehad samen met Piet Postma en Harrie Snuk. In de winter lag er altijd sneeuw. Lange glijbanen op het plein en als de vlaggetjes op de stadsbussen wapperden (ijs betrouwbaar), schaatsen op de Van Houtenvijver. In de lentezon was er het jaarlijks terugkerende geluksgevoel, als we voor het eerst weer "met zonder jas" naar school mochten. In die tijd zaten er op de Groen van Prinsterer veel kinderen uit de woonschepenhaven. Ze hadden hun eigen dialect en sommige kinderen spraken de H niet uit. Hun kleren waren anders en de schippersmeisjes hadden oorbelletjes. Nu ik er over nadenk: discriminatie, we kenden het woord nog niet maar...

Groen van Prinstererschool, 1955

Het schooltje loopt al lekker vol.

Het schooltje loopt al lekker vol. Ongeveer twee jaar geleden, zaten er nog maar twee Pollen op, nu loopt het storm. En zowaar de eerste klasgenoten hebben zich aangemeld. Een mooie reden het verhaaltje maar wat uit te breiden. Meester de Wilde. Een aardige kerel hoor, jaren heeft hij z’n best gedaan mij het rekenen, en de Nederlandse taal meester te maken, maar zonder enig succes. Met de hakken over de sloot. Dat was het resultaat. Maar de Wilde heeft mijn studie pad, ook een ander maal doorkruist, maar daar over een volgende keer meer. De school was voor mij een ware plaag. Buiten het stalen hek van het school, daar begon mijn leven. Op weg naar huis lag daar de van Houten vijver, zo ik nu weet, werd deze gebruikt als riool overstort. Na een stevige plensbui kwam er vanuit het riool allerhande zaken de vijver binnen drijven, die wij er uitvisten en opbliezen. Je kon er van die mooie ballonnen van blazen, al was het mondstuk wel wat groot. Er dreven genoeg, dus de zakken vol, en thuis trots laten zien. Mijn moeder was daar niet zo blij mee. In de asbak er mee, handen wassen, en nooit meer aankomen. Maar hoe het precies zat vertelde ze niet. Eerst maar even wat foto’s in scannen. De drie bakkertjes, is het niet schattig? 30 april, Koninginnedag, de hele school in optocht door de wijk. En wij, Henk, Rein, en Menno, als bakker mee in de stoet. Daar scoorden wij mee. Toen we gingen verhuizen naar een ander stadsdeel, en op een geheel andere school belanden, was het mee lopen in de bekende Koninginnedag optocht echter geen pretje meer. Voor een vervolg van dit verhaal, zal ik mij eerst binnen dit medium aan moeten melden bij de Savornin Lohmanschool.

Groen van Prinstererschool, 1953

leuke tijd gehad!.

leuke tijd gehad!

Groen van Prinstererschool, 1967

?