Gesubsidieerde Vrije Basisschool

Brugseweg 118 in Poelkapelle, ( Toon op kaart )

0 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Gesubsidieerde Vrije Basisschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Gesubsidieerde Vrije Basisschool foto

Op Gesubsidieerde Vrije Basisschool vind je 0 klassenfoto’s en 0 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Naar school gaan tussen de Duitse soldaten van WOII, Klassen in cafe's en burgerwoningen.

Naar school gaan tussen de Duitse soldaten van WOII, Klassen in cafe's en burgerwoningen.Na de be vijding van Poelkapelle in patronaatzaal met bolletra, tijdelijke bivak van Canadese soldaten. Ik zat dan in het eerste leerjaar samen met mijn tweelingbroer, bij meester Oost.Het derde en verdere studiejaren waren in de jongensschool Brugseweg 118. Derde en vierde leerjaar bij meester Desutter. Vijfde en zesde leerjaar bij meester Dewilde. Zevende en achtste leerjaar bij meester Lievens. Bemerking: Er waren telkens twee lreerjaren samen in één klas. De schooluren waren toen van 8u30 tot 12u en van 13u30tot 16u. De lessen werden elke dag van de week ( zonder verlof op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.) De klassen werden tijdens de wintermaanden verwarmd met een verticale kolenkachel, die elke morgen opnieuw moest uitgekuist worden door een of andere leerlink.Het ontsteken van de kolenkachel gebeurde met krantenpapier en gekapt stoofhout. Regelmatig moest door een leerling van de hoogste jaren stoofhout gekapt worden. Langs de schoolkoer was een Duists militair kerkhof van WOI.(nu speelplein)

Gesubsidieerde Vrije Basiss..., 1943

?