Gemeentelijke school voor havo

Bergerweg 27 in Alkmaar, ( Toon op kaart )

182 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Gemeentelijke school voor havo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Gemeentelijke school voor havo foto

Op Gemeentelijke school voor havo vind je 37 klassenfoto’s en 182 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

schoolfeestjes !.

schoolfeestjes !

Gemeentelijke school voor havo, 1972

Leuke school, leuke tijd, wist niet welke kant op, eerste grote liefde B.

Leuke school, leuke tijd, wist niet welke kant op, eerste grote liefde B.M. te S.

Gemeentelijke school voor havo, 1970

Afgezien van de meiden, de vrouwelijke docenten èn Rob Scholte, was het net of ik weer op de ambachtschool zat.

Afgezien van de meiden, de vrouwelijke docenten èn Rob Scholte, was het net of ik weer op de ambachtschool zat. Nooit zoveel nullen en bitches bij elkaar gezien. Zeg maar gerust dat het een cultuurshock voor mij was. Op de mavo had ik een leukere tijd (medescholieren), maar de havo is toch belangrijk geweest (docenten): eindelijk literatuur ontdekt. Ik hoor G. A. nog de onsterfelijke woorden zeggen:"Waarom moeten we die boeken lezen, die schrijvers zijn toch al lang dood?!" Hiér een goed cijfer halen was eigenlijk een brevet van onvermogen! Ik schilderde, filmde en maakte muziek. Samen met Rob Scholte, Marcel Zwart e.a. vulde ik de schoolkrant en enkele 'culturele avonden'. Met werkweek naar Bath en een wadlooptocht (film van gemaakt). Angela Groothuizen gefilmd enz enz. Ik zal deze maand een videoclip van de films op mijn site zetten (RealVideo) en geluidsfragmenten (RealAudio). Zie m e m b e r s DOT tsjello DOT en el/j.brands2/havo.htm De laatste maanden van het examenjaar waren moeilijk voor mij en die lieve meid Marianne Klaver hielp mij er door! Klik a.u.b. op de eerste twee foto's voor haar nagedachtenis. Ik nam haar vaak mee naar de koffiebar in de Jan Arentsz, waar ook Rob Scholte kwam om zijn vrienden op die school te ontmoeten. Hier een fragment uit mijn dagboek: 'Hoe vind je mijn haar?' Ze was naar de kapper geweest. 'Ik ben principieel tegen kort haar,' zei ik en ze lachte. 'Ik houd van steil haar.' 'Hè, wat afschuwelijk vind ik dat. Steil zoals bij Stella?' 'Inderdaad," zei ik en keek naar Stella die naast haar zat. Stella keek langs me heen, ontweek mijn blik. Ik bemerkte dat ik door Rob en Van Weelden af en toe werd geobserveerd als ik met Marianne praatte. Soms staarden ze me gewoon aan! 'Zeg, heb je het tegen enkelen gezegd van mij? Dat merk ik namelijk. Sommigen komen nu naar mij toe en vragen allerlei dingen die ze nog nooit aan mij gevraagd zouden hebben.' 'Eh ja, ik heb het sommigen wel verteld ja, maar dat hindert toch niet hè?' 'Ach nee,' zei ik niet helemaal overtuigd. 'Je hoeft je er echt niet voor te schamen hoor. En iemand heeft jouw brief gelezen die op mijn kamer lag.' 'Bewaar je die dan?' Ze knikte. 'Ik die van jou ook,' zei ik. 'Zal ik je schrijven?' stelde ze voor. "Ja, goed zeg, stapels!' zei ik en maakte met mijn handen een beweging om de hoogte van de stapel aan te geven. Ze pakte mijn arm beet en zei: 'Doe niet zo zenuwachtig!'

Gemeentelijke school voor havo, 1974

?