Gemeentelijk Lyceum Eindhoven

Julianastraat 2 / Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven, ( Toon op kaart )

620 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Gemeentelijk Lyceum Eindhoven, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Gemeentelijk Lyceum Eindhoven foto

Op Gemeentelijk Lyceum Eindhoven vind je 268 klassenfoto’s en 620 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Tot en met de 3e klas in het oude hoofdgebouw (dat zijn nu appartementen), in de 4e in de "finse school" en het examenjaar in de "unit".

Tot en met de 3e klas in het oude hoofdgebouw (dat zijn nu appartementen), in de 4e in de "finse school" en het examenjaar in de "unit". Het eindexamen 1966 was in de nieuwbouw "Genderdal", waar ze nog met de afbouw bezig waren.

Gemeentelijk Lyceum Eindhoven, 1959

C.

C. A. Elich was in die tijd rector. Van de leraren heb ik de beste herinneringen aan Van Rijswijk, Nederlands, die door ons, zeer oneerbiedig, "de baviaan" werd genoemd. Een reuze fijn mens waar ik erg veel van heb geleerd. Het was trouwens een van de weinige vakken waar ik goede cijfers voor haalde want ik voerde bijzonder weinig uit. Engels kregen we van de heer Brugman, bijgenaamd "Jan Hoed", waarom is me eigenlijk nooit duidelijk geworden. Engels waaide me aan, mede door de even merkwaardige als doeltreffende manier waarop Brugman lesgaf, soms met woeste kreten die je nooit meer vergat en die ik nu dus nog altijd gebruik. :-) In scheikunde was ik buitengewoon slecht en de man die ons dat trachtte te onderwijzen kon me dan ook, zeer terecht, niet luchten of zien. Zijn naam ben ik vergeten, maar hij werd "de mol" genoemd. Aardrijkskunde kregen wevan een zekere De Keizer. ook dat deed ik graag en dus haalde ik daar voldoendes voor. Geschiedenis van Van Berkel. Namen van medescholieren: Els van Hilten (overleden 2001), waar ik 27 jaar mee getrouwd ben geweest. Emmy Grijze (overleden 1999). Loes Kramer. Rob Cox. Kick de Graaf. Henk Metz. Jan Koolen. Jan Haenen. Jopie Freijsen. Trix Nillissen. Josje Hezemans. Celine Redelé. Peter de Bus. Mart van Eeten. Jan Peeks. De gebroeders Verheugen. Verontschuldigingen voor verkeerd geschreven namen. Als me er nog meer te binnen schieten, zal ik aanvullen.

Gemeentelijk Lyceum Eindhoven, 1948

Grote klas 1a in oude gebouw Julianastraat/Wilhelminaplein.

Grote klas 1a in oude gebouw Julianastraat/Wilhelminaplein. Klein klasje 2gym ergens boven in de Oranjestraat. Bakkersschool en de lekkernijen aldaar, staking, de Buldog, strafmiddagen, rondjes rennen in het de Jongh wandelpark en daarna softbal

Gemeentelijk Lyceum Eindhoven, 1964

?