Gem school 14

Tjerk Hiddesstr ? in Leeuwarden, ( Toon op kaart )

42 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Gem school 14, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Gem school 14 foto

Op Gem school 14 vind je 12 klassenfoto’s en 42 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Juf Dorenstouter oftewel "Dikke Dé" En in de 6e klas meester Nubé,die altijd zijn zakdoeken op de verwarming te drogen legde.

Juf Dorenstouter oftewel "Dikke Dé" En in de 6e klas meester Nubé,die altijd zijn zakdoeken op de verwarming te drogen legde

Gem school 14, 1934

Ik woon in Zwolle, ben getrouwd en we hebben twee dochters, en zou het ontzettend leuk vinden om nog es met iemand van de lagere school herinneringen op te halen uit die tijd.

Ik woon in Zwolle, ben getrouwd en we hebben twee dochters, en zou het ontzettend leuk vinden om nog es met iemand van de lagere school herinneringen op te halen uit die tijd.

Gem school 14, 1962

Juf Deinema, juf Meier, juf Glastra van de "andere kant", meester Greben, Meester Jongbloed, het hoofd van deze school, meester Visser en meester Zeilstra.

Juf Deinema, juf Meier, juf Glastra van de "andere kant", meester Greben, Meester Jongbloed, het hoofd van deze school, meester Visser en meester Zeilstra. Dat zijn de leraren en leraressen die ik mij herinner. Meester Jongbloed vond mij een vreemd kind. Dit zei hij op een ouderavond tegen mijn moeder. Volgens hem wist ik niet hoeveel 2 en 2 was maar als er met grote en moeilijke sommen geworsteld werd was ik ineens een van de besten. Ik ben eigenlijk nog dol op cijfers. Het was een redelijke tijd voor mij op deze school. Veel vrienden heb ik nooit gehad en ik werd regelmatig gepest met mijn Hollandse uitspraak. Gelukkig heb ik me daar niet teveel van aangetrokken. Misschien is er nog iemand die zich mij herinnert, b.v. Jeltje Engelmoer, Tinie Knier, Ali de Vos, Neeltje de Jong, Betty Eisma Jannie Boersma, Pietje van den Akker enz. Ik hoop dat er nog mensen van in leven zijn. En wie kent nog het heerlijke hossen na de lagere school en de geweldige uitvoeringen in de Harmonie van een aantal leraren en leraressen. Meester Visser was een echte Prins in onze ogen en wat kon die man goed zingen.Ik zie nog vrouw Holle haar bed uischudden op het toneel. Op dat moment dacht ik"Wat een troep, zou ze dat zelf straks moeten opruimen?" Het waren de mooiste Sinterklaas-feesten in die jaren. Ookhet school-reisje naar de hunebedden in Rolde was een avontuur. Gelukkige kindertijd.

Gem school 14, 1934

?