Fatima ( St. Hubertus)

piuslaan in Eindhoven, ( Toon op kaart )

90 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Fatima ( St. Hubertus), blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Fatima ( St. Hubertus) foto

Op Fatima ( St. Hubertus) vind je 25 klassenfoto’s en 90 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

OLV van Fatima was de gehele naam.

OLV van Fatima was de gehele naam. dit was een katholieke jongensschool. Later gefuseerd met de naast gelegen katholieke meisjesschool Sint Gertrudis en heet nu Wilakkers. Het gebouw van Fatima heeft inmiddels een andere bestemming gekregen. Hoofdonderwijzer was Meester Brocken, die ook frans gaf voor die wilde in de 5e en 6e klas. Verder herinner ik me als onderwijzers: Hr. Dankert in de derde klas, die rookte grote sigaren in de klas; tegenwoordig onvoorstelbaar. Juf Van Putten in de tweede klas, die on hard met een lineaal op de vingers sloeg; zij was tevens mijn "buurmeisje", maar 25 jaar ouder. Mijn klasgenoten uit die tijd: Jan Dorsman, met wie ik samen naar het gemeentelijk Lyceum ben gegaan. Van Hoof, ik weet zijn voonaam niet meer, maar was een broer van Harrie, bekend van tv en van Trea Dobs. Peter Vermeulen, ook een vriendje, zijn vader had een bonbons fabriek.Heerlijke bonbons in dozen van een pond of een Kilo, rood of wit. Grote frustratie was dat ik niet toegelaten werd tot het kerkkoor door de onderwijzer van de 4e klas, die tevens dirigent van het koor was. achteraf een terechte beslissing van hem.

Fatima ( St. Hubertus), 1959

Jan van de Ven en Frans Vroemen waren mijn maatjes.

Jan van de Ven en Frans Vroemen waren mijn maatjes. De heer Dankert, mej van de Putten, Mej van den Elzen en de heer Brokken zijn de leerkrachten die mij altijd zijn bijgebleven. Als misdienaar in de Fatima kerk mocht ik regelmnatig verzuimen voor begrafenissen en huwelijken. Bijzonder was dat de Gertrudis school en de Fatima school toen nog gescheiden waren. Verder herinner ik me nog Paultje Leurs als een zeer goede voetballer.

Fatima ( St. Hubertus), 1960

Mijn vrienden waren Bennie van der Weijst van de Leenderweg en Swie Tjang Tan.

Mijn vrienden waren Bennie van der Weijst van de Leenderweg en Swie Tjang Tan. Meneer Dankert, die gooide met de borstel als hij kwaad was, meneer de Win had puntschoenen waarmee hij ferm kon schoppen en d'n Brock was het hoofd. Veel leerlingen zongen op het koor Die Burghsangers van meneer van Spaandonk.

Fatima ( St. Hubertus), 1962

?