Eben Haezerschool

Jan Dorrekenskade-Oost 22 in Waddinxveen, ( Toon op kaart )

274 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Eben Haezerschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Eben Haezerschool foto

Op Eben Haezerschool vind je 23 klassenfoto’s en 274 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Het leven was toen nog overzichtelijk: je kon dat al zien aan het schoolgebouw, dat bestond uit 6 klassen, keurig op een rijtje achterelkaar.

Het leven was toen nog overzichtelijk: je kon dat al zien aan het schoolgebouw, dat bestond uit 6 klassen, keurig op een rijtje achterelkaar. Met in het midden een verbreding voor de toiletten en het domein van de meesters en juffen, waardoor er een verschil ontstond tussen de 'lage'en de 'hoge'klassen. Na de pauze moesten we in rijen van twee-aan-twee (meisje/ meisje en jongen/jongen)naar binnen. In de klas zaten de jongens en meisjes ook niet naast elkaar. Slechts bij wijze van straf werd daar wel eens een uitzondering op gemaakt. Dat overkwam mij ook eens: ik geneerde me dood toen ik (onder grote hilariteit van de klas) naast een meisje moest gaan zitten! Of betreffend meisje ook straf verdiend had, weet ik niet meer....

Eben Haezerschool, 1959

Juffrouw Trouwborst (Klas 1 en 2) Meester van Oostende (klas 5) Meester de Lijster (klas 6).

Juffrouw Trouwborst (Klas 1 en 2) Meester van Oostende (klas 5) Meester de Lijster (klas 6)

Eben Haezerschool, 1956

Ik weet heel weinig meer van deze schooltijd.

Ik weet heel weinig meer van deze schooltijd. Weet nog wel wie de leraren waren. Vond meester Landweer de fijnste leraar. Ik weet ook nog dat we in de derde klas naar de bruiloft van meester en juffrouw v Tellegen geweest zijn. Dat was in Oenen.

Eben Haezerschool, 1981

?