Eben Haëzer/De Ruimte

Bilderdijkstraat 1/Nijhoffstr. 19 in Zwijndrecht, ( Toon op kaart )

133 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Eben Haëzer/De Ruimte, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
Eben Haëzer/De Ruimte foto

Op Eben Haëzer/De Ruimte vind je 31 klassenfoto’s en 133 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

gewerkt als leerkracht in de tijd van dhr van efferen, ben schoppert, arie van de bogerd.

gewerkt als leerkracht in de tijd van dhr van efferen, ben schoppert, arie van de bogerd

Eben Haëzer/De Ruimte, 1971

Toen ik op de Eben Haezerschool kwam en nu spreek ik over de 1e klas stond er een houten kleuterschool naast de school.

Toen ik op de Eben Haezerschool kwam en nu spreek ik over de 1e klas stond er een houten kleuterschool naast de school. Volgens mij waren er drie lokalen. We hadden op school 2 schoolpleinen 1 aan de kant van de Bilderdijkstraat en 1 aan de andere kant van de school, daar waar de fietsenstalling was. Ik weet nog dat je achter de fietsenstalling door een gat in het gaas buiten het schoolplein kon komen. Achter bij de huizen van de Genestetstraat en de Karel Doormanlaan. Ik heb bij Arie Hordijk in de klas gezeten.Arie woonde volgens mij in de Bilderdijkstraat richting van de dijk aan de rechterkant als je van school naar zijn huis liep. Het waren volgens mij 3 of 4 woningen in een rij. Dat was in de 3e of 4e klas. Toen ik in de 4e klas zat was ik 10 jaar en ging voor 6 weken naar een kolonie in Egmond aan Zee. Dat was de tijd van meester De Boer. Meester De boer kon heel mooi schuin schrijven op het bord en hij leerde het ons ook. In die tijd schreven we nog met pen en inkt. Iedereen had een inktlap op zijn schoolbank. Fien den Hartog zat ook bij me in de klas, ze was links. Maar omdat ze links was kwam ze tijdens het schrijven met haar hand door de natte inkt. Dat veroorzaakte dan vlekken of vegen. Maar Fien had er al snel iets op gevonden. Ze draaide haar schrift onderste boven en schreef van rechts naar links. Als je voor haar zat en je wilde afkijken kon je omdat zij op zo'n vreemde manier schreef precies lezen wat zij had geschreven. Ze schreef nl. onderste boven om geen vlekken te maken. Als je geen vlekken in je schrift had kreeg je een stempel en als je 10 stempels had verzameld kreeg je een gekleurd plaatje. Henkie Kruithof zat ook bij me in de klas. Hij was volgens mij loens en werd kikkertje genoemd. Henkie woonde in De Lindt vlak voor de stoep bij taxibedrijf Roobol oof Roodbol. Ze hadden een tuin vlak bij de Lindtsekerk. Ik weet nog dat de huizen in die wijk Kort Ambacht gezet zijn. Henkie kon niet zo goed opletten in de klas en was altijd druk doende met andere dingen. Meester De Boer zei dan Henkie je bent zo traag als een slak op een teerton. Marijke van Brummen, Rietje Bot, Carla van Dijk en Carla van Dis, Leo van Iewaarden, Henk Schilperoord,Arie Tempelaar. We gingen met deze klas een keer zwemmen in het zwembad op de Ringdijk. Een zwembad met gewoon rivierwater.We woonden bijna allemaal in de buurt van de school. Maar ik woonde destijds op de Onderdijkse Rijweg en Peggy den Otter woonde nog veel verder weg als ik. Ze woonde helemaal voorbij de gasfabriek.

Eben Haëzer/De Ruimte, 1958

Dag meester Verkerk.

Dag meester Verkerk. Ik kan me nog wel herinneren dat u op de tv geweest bent bij de EO. U speelde gitaar. Een paar jaar geleden hebben we een reunie gehad met o.a. meester Schoppert, en de leerlingen Rob Scheurwater, Bart Gijbels, Ida de Haas, Yvonne Bezemer, Coby Paans. Groeten van William Rijsdijk wrijsdijk@msn.com

Eben Haëzer/De Ruimte, 1971

?