Ds. W.v.d.Bijtelschool

Cornelis van Dijckstraat 3 in Pernis, ( Toon op kaart )

93 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Ds. W.v.d.Bijtelschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Ds. W.v.d.Bijtelschool foto

Op Ds. W.v.d.Bijtelschool vind je 24 klassenfoto’s en 93 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Natuurlijk juf vd Wal/vd Wal uitspraken als IK NOOIT EEN T vergeet je je hele leven niet meer, en Hecto honderd altijd bijgebleven.

Natuurlijk juf vd Wal/vd Wal uitspraken als IK NOOIT EEN T vergeet je je hele leven niet meer, en Hecto honderd altijd bijgebleven. Meester de Zeeuw met zijn paardegebit zeiknat werd je vooraan. Rollema heeft mij op een schoolreisje ongeveer een half uur lopend naar een ziekenhuis gedragen toen ik ergens op was gevallen (het litteken zit nog op m'n hoofd, het gehijg en gesteun van hem klinkt nog in mn oren en zijn zweet voel ik nog van hem af gutsen Droppert aardige man

Ds. W.v.d.Bijtelschool, 1966

In mijn klas zaten mijn schoolvriend Rien Roobol,en Jan v Kampen, Andre v Gelder, Wim de Ronde, Jaap de Boef, Jan Brobbel, Piet de Ruiter, Tom vd Wende verder een aantal meisjes; Marja Borst, Joke Vermeer, Inge Bekker, Lies Meijboom, Toca Boshoven ? De sc

In mijn klas zaten mijn schoolvriend Rien Roobol,en Jan v Kampen, Andre v Gelder, Wim de Ronde, Jaap de Boef, Jan Brobbel, Piet de Ruiter, Tom vd Wende verder een aantal meisjes; Marja Borst, Joke Vermeer, Inge Bekker, Lies Meijboom, Toca Boshoven ? De school was heel oud, nog uit de 19e eeuw, waarschijnlijk waren de kachels ook uit die tijd. In de winter gebeurde het nogal eens dat ze "plofte" en dan zag je schrift grijs van het as. Uit het lokaal van meester Winkelhof hebben wij het vliegdekschip de Karel Doorman zien langsvaren en een of meedere keren een Zeppelin. Verder kan ik de volgende namen van docenten herinneren: juffrouw Drop ( later van Hoog ), juffrouw vd Wal en natuurlijk de hoofdonderwijzer meester Rollema, hij woonde naast de school. Helaas bestaat deze school niet meer, na de gasexplosie is het gebouw gesloopt.

Ds. W.v.d.Bijtelschool, 1961

Zat in de klas o.

Zat in de klas o.a. met Jan Ketting, Piet Verschoor, Hans de Bruijn, Henrieke Riegman. Les van juf vd Wal, meester Arie de Bruin, Rollema natuurlijk... Leuke tijd gehad met schoolvoetbal. Waag het niet om te zeggen: je kon vroeger toch zo goed leren. Heb mijn levenslessen gebruikt in mijn huidige beroep van maatschappelijk werker. Kan uit eigen werkervaring nu zeggen dat een goede CITO toets geen fuck zegt over hoe je terechtkomt in het leven. Het heeft immers allemaal met je vorming te maken, waarvan school gelukkig maar een onderdeel is. Leuk om nu terug te kijken naar een onbezorgde tijd. En om te zeggen: ik ben een Pernisser..

Ds. W.v.d.Bijtelschool, 1968

?