Ds Joh Bogermanschool

Dorus Rijkersrede 1 3 in Capelle aan den IJssel, ( Toon op kaart )

176 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Ds Joh Bogermanschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 17
  • Schoolgenoten 176

Op Ds Joh Bogermanschool vind je 17 klassenfoto’s en 176 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 102

Ik stond erom bekend dat ik ni...

Ik stond erom bekend dat ik niet stil kon zitten en nogal veel kwebbelde... De meiden deden veel elastieken en we speelden ook veel pingpong in groep 8. Meester Karels kon heel goed op het bord tekenen en kon hele mooie geschiedenisverhalen vertellen.

2002, Deleted

Ik zat nog op de eerste Bogerm...

Ik zat nog op de eerste Bogermanschool, in de van Speijkstraat. (voorheen Boezemstraat)Schoolgaan was niet mijn favoriete bezigheid.Hoewel ik moet toegeven dat ik er veel geleerd heb.Het waren grote klassen, met zo'n 40 kinderen per klas. Verschillende klassen waren gecombineerd.In de eerste klas had ik jufrouw Rietveld, die nog al eens ziek was.In de tweede klas o.a. meester Kik.(driftig mannetje)verder meester Been, meester van Veen, deze meester kon heel mooi vertellen.En nog enkele andere, en uiteraard meester van Steenis, de bovenmeester.De hoogtepunten waren de verjaardagen van de leerkrachten en de vakanties. Vooral meester van Steenis, met de vulkaan op zijn bureau.En, als je in de zesde klas zat, mocht je om beurten naar de andere juffen en meesters op koffie te brengen.

2002, Kees

Het was een school, waar af en...

Het was een school, waar af en toe nog flink geslagen werd door de onderwijzers. Ikzelf niet, maar het had wel impact. Veel goede herinneringen heb ik wat dat betreft niet. Wel van de klasgenoten! Ik herinner mij: Ada v. d. Sluis (m,n "tweelingzusje"!), Ria v. d. Heuvel, Mieke Anker, Willy Nijman, Truus op den Brauw, Ingrid Supèr, Joke Oudenaarden, Lammy Huizer, Elly Schouten, Johanna v. d. Noort, Ria Costerus, Adrie Visser, Thea.... Maarten Hoogendoorn, Nico Hoogendijk, Frans Middelkoop (geen familie), Rini v. Adrighem, Rini v. Buuren, Daan Zuiddam, Gerrit de Leeuw, Kees Broere, Kees Bouter. We zaten in de klas bij: juf Rietveld, juf Koppejan, juf Geluk, meester Beens, meester Kik en meester van Steenis.

2003, Deleted
?