Dr. J. Th. de Visserschool

Beethovenlaan in Zwolle, ( Toon op kaart )

171 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Dr. J. Th. de Visserschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Dr. J. Th. de Visserschool foto

Op Dr. J. Th. de Visserschool vind je 30 klassenfoto’s en 171 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik was een knaapje van 7 toen ik op de Visserschool kwam.

Ik was een knaapje van 7 toen ik op de Visserschool kwam. Omdat de school niet klaar was heb ik eerst nog een jaar op de Hobbemaschool gezeten. We zaten in een groep van +/- 50 kinderen. Het was zo'n school waar je nu nog pijn van in je buik krijgt. De visserschool was een feestje, niet dat ik tot de besten behoorde, maar ik kwam mee. Het geen wat mij het meest interesseerde was de pauze gymnastiek en het moment dat de school uitging. Dan werd er gevoetbalt tegen de openbare of de RK. het resultaat was gegarandeert een knokpartij. Mijn maatjes waren toen Hilco en Dik Kuiper, zij hadden een aantal jaren in Argentinie gewoond, de vader was uitgezonden door Stork. Leuk gezin waarik veel tijd heb door gebracht.Robert v.d. Helm was altijd van de partij. Kwam uit Amsterdam zijn vader was bontwerker bij Hendrix midden op de Diezerstraat. Ook hadden we veel plezier in de nieuwbouw van Holtenbroek (we hebben wat gesloopt (ik kan het nu zeggen want het is verjaard).Uit eindelijk is het toch goed met mij gekomen. Er waren docenten die er boven uit staken. Peterson was een aardige man die heel veel voor de school heeft gedaan. Maar als hij driftig werd kon je je borst nat maken. Het speeksel vloog je om de oren. Ik weet nog dat hij in het begin in een GOGO-mobiel reed zo'n klein autootje. Later werd het een lelijk Eend. Eilander, ik met zijn haarlok, hij jad wel een heel erg kort lontje. Vrat je wat uit werd je afgerost in de gang. Je arm was twee keer zolang. En 10 portie Diesel (taal oefening). Ik heb er trouwens geen voordeel van gehad. Mevrouw van Hemert streng maar rechtvaardig een schat vaneen mens, maar Zo smerig in oorlelletje knijpen. MAAAAAAAR als je klassedienst had, was het vrijdagmiddag naar de Slegte een patatje met, halen voor 25cent. De Visserschool stond in die tijd bekend om de kwaliteiten mbt. het korfballen, we hebben wat gewonnen, Heb de jaren na de Visserschool nog jaren bij Be Quick '28 en Sparte gespeeld. Heel gezellig. Mijn vrouw is afgelopen jaar overleden, dan denk je wat vaker aan vroeger. En komt de Visserschool natuurlijk ook voorbij. Als er een reunie komt of als er medestanders zijn om het te organiseren, zal ik van de partij zijn. Het lijkt mij geweldig om iedereen te ontmoeten. hoop ik. Ik ben na de visserschool naar de LTS / mavo / VTS / binnenhuisarchitectuur gedaan. Uiteindelijk Consultant geworden. Heb mij gespecialiseerd in inrichtingsconcepten, van peuterspeel t/m universiteit. En doe dit in Nederland en overzeese gebieden. (trouwens heel prettig). WAt namen Hans v.d. Bendt, Grietjes Smit, Sennno Timmerman, Rudie v.d. Wal, Ankie Kappert, ? v.d. Kolk Rudi Krikke, Michiel Wouda, Nolly en Diederik Greveling, Judith Peter Irene Cuno, Ingrid en Febe Go en broer.

Dr. J. Th. de Visserschool, 1962

Leuk om Irma hier te zien.

Leuk om Irma hier te zien. Zat bij haar in de klas. Overige namen Piet, Margreet, Sitske,Ingrid, Jannet,Corrie, Wim, Jan,Bert,Wouter, Rolf, Paul, Stef, Ruud...enz.

Dr. J. Th. de Visserschool, 1967

Juf Oelen (later Hollander), Juf van Hemert, Lotterman, Eilander en Dorenbos.

Juf Oelen (later Hollander), Juf van Hemert, Lotterman, Eilander en Dorenbos

Dr. J. Th. de Visserschool, 1971

?