Dr. H. Colijnschool

Waldeck Pyrmontweg 1 in Dordrecht, ( Toon op kaart )

217 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Dr. H. Colijnschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Dr. H. Colijnschool foto

Op Dr. H. Colijnschool vind je 64 klassenfoto’s en 217 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik herinner mij het hoofd van de school mr.

Ik herinner mij het hoofd van de school mr. van Loon. Andere namen die mij bijgebleven zijn: juf Barendregt en mr. Korteweg. Namen van leerlingen uit mijn 6e klas: Martin Zondervan, Rijk van der Linden, Alfred Lock, Rogier Windhorst, Gerrie Westerkamp en Cora Meeldijk. Ik herinner mij niet alle achternamen. Namen als Philip, Marco, Hans en Clementine bijvoorbeeld.

Dr. H. Colijnschool, 1961

Ik heb eigenlijk meer herinneringen aan de aktiviteiten buiten de schooluren met klasgenoten als aan de school zelf.

Ik heb eigenlijk meer herinneringen aan de aktiviteiten buiten de schooluren met klasgenoten als aan de school zelf. Het hoofd Kors van Loon met zijn orgeltje, in de 5e en 6e klas de lessen van mevr Vd Meer die een zenuwtrek bij haar lippen had en die de basis heeft gelegd voor veel interssen in mijn leven, de derde en vierde klas in het noodgebouw aan de nassauweg, met juff vermeij, waar de hele klas langsging toen zij geelzucht had, mijn lievelings juf mevr Geerts, waar ik ook buiten schooltijd op bezoek ging, ,mevr Bunt die streng maar rechtvaardig was, , De jongens van klas die moesten cijferen bij juffr de zeeuw als de meisjes leuke kreatieve dingen deden, maar we werden daarna beloond door voorlezen uit Pietje Bell. en andere spannende verhalen. De kwelling van de schoolmelk in de eerste klassen die zo snel moest worden opgedronken dat ik van moest kokhalzen

Dr. H. Colijnschool, 1957

Tot grote ergernis moest ik elke morgen psalm & gezang voordragen - verder zat ene Marri den Otter bij me op school - wat is er van haar geworden - ik woonde in de Jacob van Ruysdaalstraat.

Tot grote ergernis moest ik elke morgen psalm & gezang voordragen - verder zat ene Marri den Otter bij me op school - wat is er van haar geworden - ik woonde in de Jacob van Ruysdaalstraat

Dr. H. Colijnschool, 1964

?