Don Rua

Emmerikseweg 13 in 's-Heerenberg, ( Toon op kaart )

40 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Don Rua, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Don Rua foto

Op Don Rua vind je 6 klassenfoto’s en 40 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat 6 jaar op dit seminarie.

Ik zat 6 jaar op dit seminarie. Ik bewaar er goede herinneringen aan. Ik had veel vrijheid; in de kelder knutselen met radio's en brommers. Ook heb ik veel culturele bagage meegekregen.

Don Rua, 1963

Had gekozen voor het klein seminarie.

Had gekozen voor het klein seminarie. Na ruim 2 jaar toch weer naar Den Haag terug i.v.m. heimwee. Mijn herinneringen hebben vooral betrekking op enkele vrienden. Het zwembad vond ik erg appart en de boerderij. Namen ben ik aardig kwijt. Ik ga die opzoeken, en als ik ze weer heb vul in dit gedeelte aan.

Don Rua, 1961

Klein-seminarie van de paters SDB; strak regiem, helder dagprogramma, dat lag mij wel; achteraf prettige periode; elek middag uurtje sporten; leren zwemmen in het zwembad; zitvoetbal in de "gymzaal"; castagnata het beroemde levende stratego in de bossen;

Klein-seminarie van de paters SDB; strak regiem, helder dagprogramma, dat lag mij wel; achteraf prettige periode; elek middag uurtje sporten; leren zwemmen in het zwembad; zitvoetbal in de "gymzaal"; castagnata het beroemde levende stratego in de bossen; de kleurrijke zaagselfiguren op de tuinpaden; twee voetbalvelden, tennisbaan; de knutselkelder en de recreatiezalen: er was veel meer dan die saaie, eentonige lessen; hoewel de ontroerende declamaties van de "snuivende" pater Klein als docent Nederlands hebben een diepe indruk op me gemaakt; die vier jaren hebben mij op een positieve wijze gevormd.

Don Rua, 1962

?