De Springplank

Achterweg 9 in Rumpt, ( Toon op kaart )

30 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Springplank, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Springplank foto

Op De Springplank vind je 0 klassenfoto’s en 30 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

leuke tijd gehad in de klas van gerrit ziermans met ivette verhaaren, corrie, alice, petra.

leuke tijd gehad in de klas van gerrit ziermans met ivette verhaaren, corrie, alice, petra

De Springplank, 1976

Mijn vader (Oeds Mantel) was leraar hier, was er al vroeg bij.

Mijn vader (Oeds Mantel) was leraar hier, was er al vroeg bij. Kleuteren, tot groep 5 hier gezeten. Ik zal het feest (was op een dag een groot feest :P volgens mij omdat er de 50e leerling was.. maar weet niet zeker)

De Springplank, 1992

Favoriete herinneringen: De dag dat ik naar het middelbaar onderwijs ging en het hoofd van de school nooit meer hoefde te zien, dat was een echte eikel.

Favoriete herinneringen: De dag dat ik naar het middelbaar onderwijs ging en het hoofd van de school nooit meer hoefde te zien, dat was een echte eikel. Onze leraar (es) in die periode waren: klas 1,2 en 3 juffrouw de Waal, die was vaak ziek en in die tijd had je nog geen vervanger zodat wij veel vrij waren ook mooi meegenomen, klas 4,5 en 6 was het hoofd van de school meneer Monteiro onze leraar (zie voor omschrijving begin van dit verhaal) wij konden ook allemaal zelf fietsen zodat geen enkele moeder ons hoefde te brengen, (zoals tegenwoordig) in onze klas zaten voor zover ik mij het herinner, Hans de Weerd, Johan Ringelenstein, Floris kool, Bertha Verkou, Mieke Pater (zus van Ben) Gerrit Jan Hekman (broer van Teunie en Geertje) Gerrit Jan is altijd een vriend van mij gebleven, hij is helaas op 13 februari 2005 overleden. In de 6e klas waren wij met maar 6 leerlingen, en in de lagere klassen waren er al niet veel meer leerlingen per klas, dus wij kregen alle aandacht, soms ook na schooltijd, ja het waren soms barre tijden voor ons kinderen. Schoolliefdes dat was bijna 40 jaar geleden niet aan de orde je wist amper het verschil tussen een jongen en een meisje, en sportprestaties bestonden niet tenminste niet op onze school (juffrouw de Waal was al ziek als ze er aan dacht) bij meneer Monteiro was dat anders die liet je korfballen tot je vingers rookten. Maar ondanks al deze narigheid was het best leuk op deze school en in dit dorp, ik woon nog steeds hier.

De Springplank, 1961

?