De Rank

J J Allanstraat 149 in Westzaan, ( Toon op kaart )

118 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Rank, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Rank foto

Op De Rank vind je 18 klassenfoto’s en 118 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Heel veel herinneringen heb ik, niet meer aan deze periode.

Heel veel herinneringen heb ik, niet meer aan deze periode. Wat mij wel altijd is bijgebleven is het overlijden van meester Koster, en hoe we toen met een bus vol leerlingen en bestuursleden naar Harmelen gewest zijn. Verder weet ik dat we een vrij kleine klas hadden. Ik meen van 5 of 6 leerlingen. Een van de medeklasgenoten ging met mij naar de ULO Groen van Prinsterer in Zaandam en we kwamen in de voorbereidinbgsklas voor de HBS. Dat was samen met Sam de Goede. De Ulo heb ik nooit afgemaakt. Ik ben al vrij vroeg gaan werken en heb daarom in de avonduren moeten bijleren. Momenteel ben ik verkoopmedewerker voor een toeleveringsbedrijf voor kantoren, waarvoor ik de verkoop voor kantoormeubilair doe. Ik ben getrouwd en woon sinds 1980 in Appelscha, Friesland., waar ik zo het zich nu laat aanzien voorlopig niet weg wil. Tot nu toe heb ik al wel wat bekenden op deze site ontdekt en met enkele ook contact gehad. Ik kom nog regelmatig in de Zaanstreek, daar mijn familie daar nog woont.

De Rank, 1954

Het schaatsen achter de school als het gevroren had.

Het schaatsen achter de school als het gevroren had.

De Rank, 1976

Wat ik me nog heel goed herinner is dat wij bij heel hoge uitzondering wel eens tussen de middag mochten overblijven.

Wat ik me nog heel goed herinner is dat wij bij heel hoge uitzondering wel eens tussen de middag mochten overblijven. Dat vond ik een feest. En dat kwam denk ik alleen maar omdat we altijd 4 keer per dag vanaf het Zuideinde het halve dorp in moesten fietsen en dat hoefde dan een keertje niet. En ook het land over zand naar school gaan als het gevroren had was heel spannend. De begrafenis van meester Koster, wij in een bus en daar achteraan zijn autootje, ik zal het nooit vergeten.

De Rank, 1955

?