De Meerhoef

Raadhuisstraat 1 in Veldhoven, ( Toon op kaart )

119 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Meerhoef, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Meerhoef foto

Op De Meerhoef vind je 6 klassenfoto’s en 119 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Leuke school, sommige leraren zoals van Dijk en van Kruisdijk herkennen je nog als je ze tegenkomt.

Leuke school, sommige leraren zoals van Dijk en van Kruisdijk herkennen je nog als je ze tegenkomt. Sommige vrienden van toen zijn nu weer vrienden van me dat is wel grappig.

De Meerhoef, 1981

De Meerhoef was een leuke sociale school.

De Meerhoef was een leuke sociale school. Toen we eenmaal op de middelbare school zaten kwamen wij onze raporten van de middelbare school nog laten zien. De leraren waren oprecht geïnteresseerd in onze ontwikkeling. Toen ik geslaagd was voor mijn HBO-diploma ben ik nog even terug geweest om het met veel trots te melden.

De Meerhoef, 1984

De leraar waar ik met het meeste plezier aan terug denk is meester Verhoeven.

De leraar waar ik met het meeste plezier aan terug denk is meester Verhoeven. Verder heb ik nog een leraar gehad in de 5e klas die later overleden is, ik dacht dat meester van den Boomen was. Die woonde op de Provinciale weg en had als hobby bijen en beoefende zelf de imkerij. Hij heeft toen hij met pensioen ging een fiets gekregen van oud leerlingen. Verder natuurlijk niet te vergeten 'mister Merckx". Zijn zoon ben ik nog jaren tegengekomen op de hockeyvelden bij Basko. Een heleboel kinderen die destijds in de "Oranjewijk" woonden zijn gaan hockeyen en zodoende hebben een aantal lang contact met elkaar gehad. Destijds als je in de zesde klas kwam kreeg je een taak en mocht je koffie rond brengen voor de leerkrachten of de deur open doen, de telefoon aannemen ed. Ook hebben we een in die periode een nieuwe paus gekregen. Er werd toen zelfs een TV gehuurd en de hele school zat in de hal om de installatie van de paus mee te maken. Degene waar thuis TV was mocht naar huis (waarschijnlijk vanwege de ruimte). Als het hard gevroren had werd het schoolplein onder water gezet en konden we op het ijs schaatsen en "glibberen". En een keer in de week zwemles in het Sportfondse Bad in Eindhoven, met de bus!!! In de zesde hebben we ook een soort schoolreisje gehad. Daarvoor moesten we elke week een kwartje!!!! meenemen en daarvoor hebben we een soort fietstocht gehad met als traktatie een glaasje ranja voorzover ik mij kan herinneren. Degene die ik mij vooral kan herinneren van vroeger is Ad Habraken. Met hem heb ik jarenlang gehockeyd en opgetrokken en heb ik nog steeds kontakt. We hebben samen met een aantal toen we 30-40 en 45 jaar werden een feest gegeven voor onze familie en gezamenlijke vrienden. Verder Kees de Kroon (de slager), Han Peijnenburg (later verongelukt), Peter van den Bosch, Rian Pennings, Tini Das, Okkie Noevers, Tinie Verouden, ... van de Velden, Peter van Loon, Klaas Hilhorst, Wim ?? Wouters, Frans Liebregts, .. van Gerwen, Kees van der Looij, Maarten van Nuenen, ... Schellekens (zijn vader was hoofd van het postkantoor oid tegenover school), ...van Dijk(die woonden destijds in die witte vila tegenover het oude gemeentehuis op de Kapelstraat.

De Meerhoef, 1961

?