de Leerschool

van Nispenstraat in Nijmegen, ( Toon op kaart )

97 scholieren

Bekijk de volledige pagina van de Leerschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

de Leerschool foto

Op de Leerschool vind je 26 klassenfoto’s en 97 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Hr.

Hr. Poort hoofd dr school Mej. Meuser Hr. van Ingen Ik herinner mij nog goed Jantje Romein. Deze had een ziekte waardoor hij steeds magerder werd. Op een dag kwam de HR. Poort alle klassen vertellen dat hij was overleden. Ook zat er een jongen die door zijn ouders zo werd afgetuigd dat de Hr. Poort de kinderbescherming heeft ingeschakeld. Verder herinner mij Leny de Vries, Narda Kuilman en Wim Schot.

de Leerschool, 1941

Ik herinner mij de school nog heel goed.

Ik herinner mij de school nog heel goed. Ruim ommuurd en strikt gescheiden van "De school met den Bijbel". Iedere dag lopen van de Postdwarsweg, waar ik woonde, naar de van Nispenstraat. Ook tussen de middag naar huis lopen. Bij Poos Puijn op de hoek negerzoenen kopen. Namen van medescholieren weet ik nog genoeg. Hans Reijnen, Wilfried van Huizen, Wijnand Scholten, Gerlof Zijlstra, Ruud List, Hans Loenen, Jan Vogelzang, Ferry van Hoek, Paul van Hoek, Frans Droge en niet te vergeten Bart Meijhuizen, die in de zesde klas al dingen deed waar ik nog niet van droomde. Flikvlooien met Martha Papendorp bijvoorbeeld. Dat was indertijd in mijn ogen hét stuk van de klas. Een beetje Indisch bloed geloof ik. Daar heb ik waarschijnlijk mijn voorkeur voor dat soort vrouwen van overgehouden. Dan was er nog een Evert, zijn achternaam ben ik kwijt. Niet te vergeten Hans Peters, die ik geregeld zie als ik in de stad door de Muziek Boetiek loop. Hans is niets veranderd in al die jaren. Zelf was ik zo mager als een lat toen en nu wat ronder door de welvaart van de laatste jaren. Ik was uitverkoren om naar het Nijmeegs Lyceum te gaan na de Leerschool. Niet afgemaakt, maar wel de Klokkenberg ULO in de Hugo de Grootstraat. Uiteindelijk toch goed terecht gekomen bij het Rijk. Werk al weer 28 jaar bij de Belastingdienst als Staffunctionaris. Ik woon in Millingen aan de Rijn en zou het leuk vinden weer contact te krijgen met medescholieren. mail maar naar p.bexapestaartjechello.nl

de Leerschool, 1958

De schoolreisjes waren altijd de hoogtepunten van het jaar.

De schoolreisjes waren altijd de hoogtepunten van het jaar. In 1937 of 1938 zijn we naar Schiphol geweest waar ik nog wat foto's van heb. Dat waren de beste jaren uit mijn jeugd. Eind 1939 zijn we naar Indië gegaan en ofschoon ik in Indië geboren ben, voelde ik me daar helemaal niet thuis en miste mijn schoolvrienden van de "Leerschool". Mijn laatste onderwijzer was Meneer Neerbosch, de beste onderwijzer die ik gehad heb in al mijn schooljaren. Een van mijn vrienden uit die tijd was, Walter Schönemann, waarmee ik nu nog steeds mee correspondeer.

de Leerschool, 1935

?