De Keerkring Jenaplanschool

Kastanjestraat 1 in Schagen, ( Toon op kaart )

143 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Keerkring Jenaplanschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Keerkring Jenaplanschool foto

Op De Keerkring Jenaplanschool vind je 40 klassenfoto’s en 143 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Behorend tot de leerlingen van de eerst dag herinner ik me dat we de eerste periode in een lokaal zaten van de Groeneweg school.

Behorend tot de leerlingen van de eerst dag herinner ik me dat we de eerste periode in een lokaal zaten van de Groeneweg school. Na ongeveer 2 jaar gingen we naar een paar rijtjeshuizen om tenslotte in een eigen schoolgebouw te komen. Ik zat onder andere in de klas bij meester Piet. Schoolvrienden waren Wim van Gelder, de tweeling Cor en Jan, Peter, Onno, Petra, Mathieu en Wendelmoet Stoks. Halverwege het laatste schooljaar ben ik verhuisd naar Bergen.

De Keerkring Jenaplanschool, 1972

Weekafsluiting was altijd wel een favoriet, en de vele excursies met exploraties in de wondere wereld der Natuur.

Weekafsluiting was altijd wel een favoriet, en de vele excursies met exploraties in de wondere wereld der Natuur. Als ik er nu zo op terug kijk, denk ik dat de Keerkring in vele opzichten een buitengewoon goede school was. Sommige leraren waren misschien wat minder en sommige ervaringen vervelend (ik kan me een compleet doorgedraaide en withete leraar Charles van de Mark nog herinneren die op een luie middag na terugkomst van een groepswandel, een huilende Edwin Bakker letterlijk de lucht in trapte en in-elkaar beukte: Wat er in dat jaar in deze klas afspeelde was buitengewoon zorgwekkend). Betreft de organisatie van de school denk ik daarentegen dat de ruimte die elke student op individuele basis kreeg (ruimte om wat aan te rommelen, alhoewel deze niet altijd goed bleek te zijn voor elke student) een goede stimulans was voor creatieve ontwikkeling. Mijn beste vrienden, met wie ik ook veel uithing buiten school, waren Vincent Onken, Gerbrand Rosendal en Dae Punt. Tijdens school was ik vaak te vinden met (beginjaren) Tibor Garfelink, Rik Bakker, Vincent Onken, Mathijs Pronk, Stef Dol, Wim Jimmink, Youri Spa en later ook (4,5,6e) Ariane Siezen, Kid Burer e.a. Leuke school met veel leuke herinneringen!

De Keerkring Jenaplanschool, 1977

Leuke school, leuke leraren.

Leuke school, leuke leraren.

De Keerkring Jenaplanschool, 1985

?