De Dunenburch

Europalaan of omgeving in Middelburg, ( Toon op kaart )

129 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Dunenburch, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Dunenburch foto

Op De Dunenburch vind je 13 klassenfoto’s en 129 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Meneer Zeef was hoofd der school en meester van de zesde klas.

Meneer Zeef was hoofd der school en meester van de zesde klas. Renate Gijbels was mijn beste vriendin. Ik woonde indertijd op de Hugo de Grootlaan 43 en hoefde dus alleen de straat over te steken..

De Dunenburch, 1969

Toen ik op school kwam, bestond de Dunenburg uit twee delen: een houten schoolgebouw in de Griffioen en een schoolgebouw in een voormalig noodwoning (oorlog of watersnood?) in Zanddorp.

Toen ik op school kwam, bestond de Dunenburg uit twee delen: een houten schoolgebouw in de Griffioen en een schoolgebouw in een voormalig noodwoning (oorlog of watersnood?) in Zanddorp. Ik heb beide gebouwen bezocht. Vervolgens werd in de Griffioen een extra houten noodlokaal bijgebouwd. Daar heb ik les gehad van mijnheer van den Berg. Op een gegeven moment was de nieuwbouw klaar (dat zal plusminus 1966 geweest zijn, dus ook al weer bijna een eeuwigheid geleden). Het ding bestaat nog steeds zag ik laatst. Geen eigen gymnastieklokaal; daarvoor gingen we of naar de scholengemeenschap aan de andere kant van het pad of naar de Olmenlaan. Op het schoolplein was het fantastisch rolschaatsen. Het waren de tijden van Ard Schenk (de eerste man die 10 km schaatste in minder dan 15 minuten tijd) en Kees Verkerk (een klein opdondertje dat verschrikkelijk hard kon schaatsen). Dat waren helden en die deden we na. Inclusief uitglijden, alleen dat was niet op ijs maar op stoeptegels. Leraren: van den Berg had een vlassig baardje, en is in Vlissingen getrouwd (heel de school was getuige), woonde op de kaai. Leerde mij blokfluiten (kan ik nog steeds, terwijl ik nooit meer geoefend heb sindsdien) en toneelspelen (kan ik ook nog steeds). Zeef (mijnheer Zeef om precies te zijn), eigenaardige man, wist veel, vertelde veel, maar kon wel eens onhandig hardhandig zijn. Andere onderwijzers hebben geen naam, maar wel een gezicht. Medeleerlingen: Irving Comijs (heb ik jarenlang mee geMarklind) Carolijn Visser (schrijfster geworden) John Pieterse (offshore gewerkt, verpleging ingegaan) Roos Polak

De Dunenburch, 1964

Ik woonde in de Hazelaarslaan 5,de school was om de hoek.

Ik woonde in de Hazelaarslaan 5,de school was om de hoek.Veel kinderen fietsten altijd door onze straat. Vrienden van mij waren o.a. Bertus Pakkert,Marco Emmels,Renee Solhier, Ook zat Annemarie provoost bij ons in de klas.Zij kwam met haar familie om bij de vliegramp op Tenerif. Wij zaten toen in de zesde klas bij de heer Kreeke 1e rij vlnr Willem-Jan de Kam,Ronnie Vergouwen,Peter Marijs,Corine Wondergem,Ellen van Oosten,Inge Bordes 2e rij vlnr gym leraar van Osterten, Raymond de Touaars,Hans Hero van Manen,Ronald Groenewegen,Walter Maljers,Milan Binkhuizen,Vivian Brevet,Charles Wondergem 3e rij vlnr Martine Knuyt,Remco Simons,Wilma Elsink, Meneer v.d. Kreeke,Ellen Jansen,Jan Willem Wiefens 4e rij vlnr Peter Stroo,Willem Leeman,Bertus Pakkerd,Erik van Duin,Annemieke Cil,Anita Kieboom,Annemarie Provoost

De Dunenburch, 1972

?