De Brege

Trijegea 16 in Scharsterbrug, ( Toon op kaart )

49 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Brege, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Brege foto

Op De Brege vind je 5 klassenfoto’s en 49 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Mijn tweelingzus en ik hebben maar 3 maanden op deze school gezeten in de 5e klas.

Mijn tweelingzus en ik hebben maar 3 maanden op deze school gezeten in de 5e klas. We vonden het verschrikkelijk omdat wij helemaal niet geaccepteerd werden door de Friese kinderen. De meester was wel aardig. Het was echt zo'n dorpsschooltje met 3 klassen in 1 lokaal. (er waren maar 2 lokalen in het gebouw) Georgine Verelst-Kramer

De Brege, 1977

Mijn zus en ik hebben hier een paar maandjes op school gezeten in de winter van '77.

Mijn zus en ik hebben hier een paar maandjes op school gezeten in de winter van '77. Ik vond het verschrikkelijk omdat we uit onze vertrouwde omgeving waren verhuisd, mijn moeder hertrouwde (dus dat was ook al een nieuwe ervaring voor ons), we moesten fietsen naar school, woonden in bij beppe en die taal....... geen touw aan vast te knopen. Ik kreeg gelijk al een anti patie tegen het fries omdat niemand moeite deed zich voor ons verstaanbaar te maken. Ik heb het uiteindelijk leren verstaan maar weiger nog steeds fries te spreken. Daardoor is mijn beeld over deze school waarschijnlijk vertroebelt maar zo is het in mijn herinnering. Ik kan me alleen het lokaal herinneren en verder geen namen.

De Brege, 1977

Haha, als ik mijn bijnaam intik, moet ik alweer lachen.

Haha, als ik mijn bijnaam intik, moet ik alweer lachen. Hele leuke (maar helaas ook minder leuke op de kleuterschool) tijd gehad. Veel vrienden gemaakt waarvan ik een aantal nog wel zie. Ik ben na de basisschool, naar de Stuke in Joure gegaan en daarna naar de MEAO in Heerenveen. Ik werk nu bij Philips in Drachten als secretaresse en procurement officer en heb het hier vreselijk naar mijn zin. Ik ben getrouwd met Peter.

De Brege, 1981

?