Ontdek PLUS

De Blinkerd

Blinkweg 3 in Tolbert, ( Toon op kaart )

10 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Blinkerd, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Blinkerd foto

Op De Blinkerd vind je 0 klassenfoto’s en 10 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Op 2 april 2001 werd het AZC geopend.

Op 2 april 2001 werd het AZC geopend. Na het toetsen van de kinderen begonnen we op maandag 23 april met zes groepen en 110(!) kinderen. We verdeelden ze over zes groepen: rood (juf Diet), geel (meester Kees), blauw (juf Claudia), oranje (eerst juf Andrea en kort daarna juf Ellen), paars (meester Frank), en groen (meester Sjirk), en niet te vergeten juf Olga als directeur. We kregen kinderen uit veel landen, en we deden ons best om iedereen Nederlands te leren. Vooral in het begin vonden we het moeilijk, maar we merkten dat de kinderen het al gauw naar hun zin kregen. Ook wij kregen er steeds meer plezier in. De grootste groep kinderen kwam uit Afghanistan. Ook waren er kinderen uit: - andere Aziatische landen (zoals Irak en Syrië), - een paar Afrikaanse landen (Somalië en Angola), - Oost-Europa (zoals Joego-Slavië en Azerbaidzjan). Het laatste schooljaar (2004-2005), begonnen we met maar drie groepen: rood (juf Diet en ik), blauw (juf Jantsje en juf Conny) en groen (meester Sjirk). In december 2004 nam ik afscheid. Een paar oud-leerlingen van De Blinkerd die in Leek of Tolbert gingen wonen, kom ik soms nog tegen, leuk! De meeste kinderen zijn uitgezwermd en zullen we wel nooit meer terugzien... De website van de school is nog járen in de lucht gebleven, maar toen ik de laatste keer (2009) keek, was ook dat laatste restje van de school verdwenen ... .

De Blinkerd, 2001

Wat heb ik een leuke tijd gehad op de Blinkerd! Ik hoop dat alle kinderen een goede toekomst krijgen.

Wat heb ik een leuke tijd gehad op de Blinkerd! Ik hoop dat alle kinderen een goede toekomst krijgen. Alle leerlingen wil ik heel veel succes wensen.

De Blinkerd, 2001

Mijn eerste baan als leerkracht basisonderwijs.

Mijn eerste baan als leerkracht basisonderwijs. Vanaf augustus 2001 tot op heden werk ik op deze asielzoekersschool in Tolbert. Er is een wereld aan indrukken voor me open gegaan, de asielproblematiek is gaan leven , heeft een gezicht gekregen. Wat hebben deze kinderen soms al veel meegemaakt, en ondanks dat kunnen kinderen dan toch weer leren om gewoon kind te zijn. Het naar school gaan en het samenspelen met andere kinderen speelt daarin een enorme rol. Heerlijk zijn de exotische traktaties waar we zo nu en dan op getrakteerd worden, bijzonder al die verschillende culturen waar je zo even aan snuffelt. En wat een fantastisch stel collega's hebben/hadden we! Een unieke ervaring om zo met elkaar een school uit niets op te bouwen...jammer dat we maar 4 schooljaren te gaan hadden. Nog wat leuke uitspraken van leerlingen (die nog niet zo goed Nederlands kunnen spraken, maar druk doende waren dat van ons te leren) Joef waar is mijn pendeksel ? (dop van de pen) Mag ik de computer uitsluiten? (afsluiten) We gaan zwemmen: wat is dat een kleine water ! (ondiep) Kun jij dat afleggen ? (uitleggen) Een soort tak van ijs (ijspegel) juf: Welk dier zegt:miauw? leerling, heel enthousiast: een kip! Mag ik een prikje hebben (naald, speld of nietje...) Meester mag ik uw gulpje zijn! (hulpje) Op het dak zit een muts (mus) Oordom ...(een domoor) Mag ik het licht dichtdoen? (uit doen)

De Blinkerd, 2001