De Ark

Jozef Israelstraat 4 6 in Schagen, ( Toon op kaart )

201 scholieren

Bekijk de volledige pagina van De Ark, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

De Ark foto

Op De Ark vind je 14 klassenfoto’s en 201 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik ben in de 5e klas naar Amerika verhuized, maar ik moet nog vaak aan mijn schooltje denken!.

Ik ben in de 5e klas naar Amerika verhuized, maar ik moet nog vaak aan mijn schooltje denken!

De Ark, 1976

Uiteraard de bijbelverhalen die aan het begin van de dag verteld werden, en het zingen.

Uiteraard de bijbelverhalen die aan het begin van de dag verteld werden, en het zingen. Juffrouw (Annie)Broeksma, in de 1e klas. De laatste klas was olv meester Maas. Hij vertelde verhalen van o.a. Albert Schweizer, Ghandi enz en over zijn herinneringen aan zijn jeugd. Dat maakte indruk op mij. Een kring-opstelling was ook een nieuwigheid die hij invoerde: je kon zo iedereen in 't gezicht zien. We hebben nog net heel kort meester M.F. de Nooy gehad, voor hij met pensioen ging. Die had m'n vader nog in de klas gehad in de 30er jaren toen de school pas was opgericht... Verder was er op zolder een film-lokaal / overblijflokaal, met houten planken waar je splinters van krijgen kon. Ik zie het gezicht van de 'film-draaier' nog voor me, maar weet z'n naam niet meer...

De Ark, 1962

Voorheen was dit de C.

Voorheen was dit de C.N.S. dus ik heb alleen het laatste jaar "1975" op onze "toen" nieuwe school de Ark meegemaakt dat was de 6e klas onder Meester: B. van den Akker.

De Ark, 1968

?