Dansschool Cambridge

Keizersgracht 485 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

20 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Dansschool Cambridge, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 9
  • Schoolgenoten 20

Op Dansschool Cambridge vind je 9 klassenfoto’s en 20 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 13

Meneer en mevr. de Jong....B...

Meneer en mevr. de Jong.... Bij de tango kreeg je een l.p. tussen de buiken, die mocht niet vallen. Je werd aangesproken met juffrouw, de jongens waren meneer! Hele strenge dansschool, je leerde heel goed van deze leraar met de eeuwige lakschoenen. Het hoedjesbal, kerstbal, paasbal enz. heel gezellig allemaal.Daar denk ik nog met plezier aan terug. Zondagavond vrij dansen. Lang met z'n allen wachten op die hele hoge trap die naar boven ging. Iedereen wilde als eerste zijn plaats innemen in de zaal. Je eigen hoek.

2005, Anke

leuke vriendjes en heerlijk ge...

leuke vriendjes en heerlijk gedanst

2005, Eli (Liesbeth)

De school was gevestigd op de ...

De school was gevestigd op de Keizersgracht boven een verhuurgarage. Zondag- of zaterdagavond was het vrij dansen. Wachtend op een lange trap die naar de bovenverdieping leidde kon iedereen om de beurt binnenkomen en moest aan de voordeur betalen bij Mevr.de Jong. Dhr. de Jong gaf niet alleen les door de week, maar leidde het vrijdansen.Ik heb daar ballroom danslessen gevolgd en ook een cursus Zuidamerikaanse dansen.Ik was daar o.a. met mijn vrienden Jacob Elmers met zijn vriendin(later zijn vrouw)Lenie Spijker,(Spaarndammerdijk 41,op 10 augustus 2009 heb ik beiden ontmoet op de Volkstuinen Nut en Genoegen),Jan Dekker,uit de Lucellestraat, Wil Hansen (woont in Oostzaan), Han Wolf, Kijkduinstr., Joop Gerritsen uit de Kijkduinstr. Bij Cambridge heb ik fantastisch leren dansen. Ik leerde bij Cambridge mijn toenmalige verloofde Margot Habes kennen, die geweldig kon dansen en mij de moeilijke passen geduldig leerde. Door haar heb ik de moeilijke passen en maatgevoel onder de knie gekregen. Zij was door de week de assistente van Dhr. de Jong. De Kerst was een echt feest, waarbij de mannen en vrouwen feestelijk gekleed waren. Ik ben inmiddels 74 jaar doch denk met veel plezier aan het stijl/vrijdansen en aan die tijd terug. Ik had toen een VW kever UX 66-68 uit 1956. Je kon toen nog op de gracht parkeren voor de deur van Cambridge.De jongens mochten meerijden vanaf Sloterdijk en West totdat ik Margot leerde kennen. De jongens de pest in. Nu konden ze met de bus en de tram naar dansen. Opvallend in die tijd was dat er door ons geen alcohol werd gebruikt. Bier noch sterke drank. Daar heb ik nu nog steeds profijt van, alhoewel ik zo nu en dan een glaasje wijn drink.

2005, Jan
?