Dalschool voor openbaar onderwijs

De Dallen I 50 Wildervank in Wildervank, ( Toon op kaart )

15 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Dalschool voor openbaar onderwijs, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Dalschool voor openbaar onderwijs foto

Op Dalschool voor openbaar onderwijs vind je 6 klassenfoto’s en 15 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Meester Laffertee, Meester Henk Hoven ( Voetballer bij SV Veendam ) Er was ook een Juffrouw in de begintijd naam echter vergeten.

Meester Laffertee, Meester Henk Hoven ( Voetballer bij SV Veendam ) Er was ook een Juffrouw in de begintijd naam echter vergeten. Gym. leraar was toen De Lange. Enkele leerlingen uit die tijd: Hillechien Scholten, Evie Oldenziel, Willem Oldenziel, Karel Stevens, Martha Martens. Martha Koops, Rika van der Woude, Henny Lamain, Martha Veldhuis, Grietje Raterink, Johannus Raterink, Pieter Scholtens en Jannie Pepping.

Dalschool voor openbaar ond..., 1947

Schoolreisjes, Feestelijke Ouderavonden.

Schoolreisjes, Feestelijke Ouderavonden

Dalschool voor openbaar ond..., 1965

In de jaren 61 en 62 zat ik op de Dalschool.

In de jaren 61 en 62 zat ik op de Dalschool. Mijn meester was dhr. Boersma. Ik ging eerst met een doortrap fietsje naar school met een gespikkeld zadeltje. Later liep ik met Klazien, Dineke en Annemarie en mijn broertje Johan langs het kanaal naar school. De meester waarschuwde ons vaak voor het water. Wat ik me herinner is de waterton met een kraantje in school. We hadden allemaal ons eigen plastic bekertje. Ik vond het leuk op school met leuke kinderen. Ik was veel bij Klazien mijn buurmeisje. Als ik bij haar thuis was te spelen kregen we een dubbele boterham met roomboter en pindakaas. Heerlijk. Ook veel bij Jodoka thuis gespeeld en Harma, Dora en Greetje. Heb ook eens meegedaan met een toneelstuk. Ik was een jongetje die in een dikke appel moest bijten. Liever was ik een elfje of kaboutermeisje. Sinterklaasfeest op school met alle ouders erbij.Geweldig. De meester stond dan in de deuropening om te zeggen dat de goede Sint er bijna was. En dan de zomerspelen waar de ouders ook weer bij waren. De moeder van Klazien ging dan met koffie rond. Vond ik zo leuk dat een moeder meehielp op school. Gymnastiek vond ik erg leuk. De meester noemde me een stukje elastiek. Schoolreis naar Ameland. Wat een belevenis. Ik was ook nog jarig. Beetje wennen moest ik aan het warm eten. Was toch heel anders dan thuis. Heb best nog vaak gedacht aan Joke(de Jong) Ze zat een paar klassen hoger dan ik en was nogal een lachebekje, wat de meester iets minder leuk vond. Ik was met haar begaan omdat ze het zo vaak moest ontgelden.In de winter organiseerde de school wedstrijdjes op het ijs voor kinderen en ouders. Mijn vader had meegedaan met priksleeën. Hij had met de derde prijs een doosje sigaren gewonnen en nog dagen last van zijn armen. Het was een leuke tijd in Wildervanksterdallen en ben benieuwd hoe het met iedereen is vergaan.

Dalschool voor openbaar ond..., 1961

?