Concordante HBS

Jalan Mugas in Semarang, ( Toon op kaart )

4 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Concordante HBS, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Concordante HBS foto

Op Concordante HBS vind je 0 klassenfoto’s en 4 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik begon op deze school in 1948 ik klas 1A.

Ik begon op deze school in 1948 ik klas 1A. Er waren vier parallel eerste klassen. Directeur was hr. Wolfswinkel. Onze school was ondergebracht in de linkervleugel van het HBS gebouw aan de Oei Tjong Ham weg. Mijn klasgenoten waren onder meer Liem Liang Hoei, Stella Meyer, Marietje Tan Kwie Kiem, Ong Sien Nio en Henny Meyer. In 1950 werd Indonesië een zelfstandige republiek. Veel klasgenoten gingen met hun ouders naar Nederland. De school stroomde leeg. Wat overbleef van de Concordante HBS werd ondergebracht in het schoolgebouw aan de Jalan Mugas (voorheen Sportlaan) Directeur was toen hr.van Mourik. Leraren en leraressen waren hr. van Mourik voor Nederlands, mevr.Biljardt voor aardrijkskunde, hr.Verheggen voor algebra en goniopmetrie, beschrijvende meetkunde en stereometrie,hr Diebels voor scheikunde (organisch en anorganisch), mevr. Baruch voor Duits, hr Mabelis later Lettinga voor Engels, hr Heymans voor tekenen, hr. Meyer voor Frans. Klasgenoten waren toen Stella Meyer, Frans Lucardie, Hans Gouw Lam Hwat, Annie Reyerse, Barend Bruinen,Sie Ing Kam, Liem Liang Hoei, Marietje Tan Kwie Kiem en Ong Sien Nio. In de 5e (eindexamen) klas kwamen daar nog bij (afkomstig uit de opgeheven "oude" HBS) Ernst Meyer, Bertie Tjan Kiem Lan, Chris Wetterman en Els Gouw. In juni 1953 was het eerste eindexamen van de Concordante HBS. Daarvoor slaagden er vijf. Het afscheidsdiner van de geslaagden was in restaurant Bin Lok op Pekojan.

Concordante HBS, 1948

ik heb op school gezeten met de jongens leidelmeyer, met stella meijer, met bart v.

ik heb op school gezeten met de jongens leidelmeyer, met stella meijer, met bart v.d.burg. toen ik in nederland kwam heb ik op de chr.mulo gezeten in deventer om toch enigszins en studie af te maken.

Concordante HBS, 1948

Met wie ik omging:Eljo Keizer, Helga Moll, Lotte Njoo, Jan Leidelmeier.

Met wie ik omging:Eljo Keizer, Helga Moll, Lotte Njoo, Jan Leidelmeier. Favoriete leeraar: Mevrouw Biljardt, Heer Diebels, verder ben ik de namen vergeten van mijn favoriete leeraren.

Concordante HBS, 1949

?