Clara Sternschool

Moerbergplantsoen 10 in IJmuiden, ( Toon op kaart )

190 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Clara Sternschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Clara Sternschool foto

Op Clara Sternschool vind je 40 klassenfoto’s en 190 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Van de juffen en meesters herinner ik mij vooral mijnheer Vet en natuurlijk De Voogd.

Van de juffen en meesters herinner ik mij vooral mijnheer Vet en natuurlijk De Voogd. Aan de eerste heb ik veel te danken. Hij zag dat er meer in mij zat dan ik liet merken en plaatste mij in de vierde van de a-groep (bestemd voor lts en huishoudschool) naar de c-groep (HBS en gymnasium). Ik bleek het makkelijk te kunnen. Ik weet nog dat hij in de Willebrordstraat woonde. Aan de mijnheer De Voogd heb ik minder goede herinneringen. Ik weet nog dat op een dag Kees Jongsma sloeg, die viel met zijn hoofd tegen een spijker en ging bloedend naar huis. Het was allemaal omdat hij geen hemd aan had, geloof ik. Enfin, een uurtje na het voorval kwam Kees zijn vader verhaal halen. Een lekker stevig type die tot ons genoegen De Voogd voor de klas onder handen nam. Waar ik ook nog wel eens aan terug denk is die afschuwelijke schooltandarts die dan in dat kamertje naast De Voogd al die kinderen be- of mishandelde. Leuke herinneringen heb ik aan die plantengroei wedstrijden. Kreeg je een stekkie mee vlak voor de vakantie (een fuchsia?) en wie die het grootste liet groeien kreeg na de vakantie een diploma en prijs. In de zesde zat ik met Gerda Wijker, Nelleke de Jong, Grietje Roeper, Thea Brandjes, Marian Jung, nog een Nelleke, meer meisjes weet ik even niet. Van de jongens maakte ene Jos veel indruk en ?van Laar. Dickie Blaauwboer was mijn eerste vriendje geloof ik.

Clara Sternschool, 1960

Klasgenoten: Rob Cordia, Martin v.

Klasgenoten: Rob Cordia, Martin v. Leeuwen. Mariane Verklei, Monique Hull, Jolanda Klein, Miranda ??, Ronald d Boer, Barry Panner???(overleden), Pieter Prins, Rannier Rutten, Silvia de Champs, Simone ???, Kitty Jansen, en de rest die ik vergeten ben. Maar die komen nog wel als ik de school foto's er op ga zetten

Clara Sternschool, 1973

ben slecht in namen maar iets weet ik nog wel:michaela snijder(die zou ik graag weer eens zien!!)verder ene marco , martine,saskia,nicollette we hadden een meester die altijd met een liniaal op tafel sloeg .

ben slecht in namen maar iets weet ik nog wel:michaela snijder(die zou ik graag weer eens zien!!)verder ene marco , martine,saskia,nicollette we hadden een meester die altijd met een liniaal op tafel sloeg

Clara Sternschool, 1971

?