chr mulo

folkingestraat in Groningen, ( Toon op kaart )

139 scholieren

Bekijk de volledige pagina van chr mulo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

chr mulo foto

Op chr mulo vind je 29 klassenfoto’s en 139 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Het hoofd der school, z'n naam ben ik vergeten met z'n eeuwige pijp in de mond en altijd dezelfde grapjes over kinderen in Frankrijk die beter frans spraken als wij.

Het hoofd der school, z'n naam ben ik vergeten met z'n eeuwige pijp in de mond en altijd dezelfde grapjes over kinderen in Frankrijk die beter frans spraken als wij.

chr mulo, 1951

We hadden Oppenhuizen voor Aardrijkskunde en Frans.

We hadden Oppenhuizen voor Aardrijkskunde en Frans. Prachtig hoe hij z'n shaggies rolde en z'n krantje las tijdens de proefwerken. Dan had je Abee, die gaf wiskunde. Klein dik mannetje met bril en dikke buik. Zijn onderlip stak altijd naar voren als hij een sigaret in z'n mond nam, ala Lucky Luke. Kruit was de rechte pijproker; gaf natuurkunde en biologie. Albuzius gaf Duits en zag er uit als een oude vrijster. Dan had je nog de oude Krol en ik geloof dat zijn zoon ook nog les heeft gegeven. Als je de klas uit gestuurd werd kwam je bij Ten Hoeve terecht op zaterdagmiddag. Kon je gedichtjes (liefst Frans) uit je hoofd leren of moelijke sommen maken. Het maakte niet uit hoe snel je die had opgelost, hij zorgde ervoor, dat je in ieder geval tot 4 uur wat te doen had. Als je een vrij uur op school had, kon je nog wel wat lol trappen in het centrum van Groningen, bv. de roltrappen van V&D onklaar maken.

chr mulo, 1963

Mijn naam op deze school was Siep, zo noemde mijn vader mij altijd.

Mijn naam op deze school was Siep, zo noemde mijn vader mij altijd. Man met pijp ten Hoeve werd De Bul genoemd. Dat was een begrip bij ons thuis. Dus toen mijn moeder op zekere dag weer eens mijn belangen op school moest verdedigen vroeg ze ook prompt naar De Bul. Omdat mijn prestaties niet dusdanig waren dat ik de school gladjes met diploma zou verlaten ben ik later naar de Mejeur ULO gegaan. Dat was volgens mij daarvoor de O Q van Swinderen-school, die in de Sumatralaan stond. Klasgenoten in de Folkingestraat waren o.a. Pieter v.d. Vries, Ben Tap, Leo Top, Johannes Linker, Jan van de slager Havinga, Jan v.d. Veen, Johan Roffel, Henk Friese, Jan Ritsema, zoon van de bakker op de hoek van de Ebbingestraat/Korreweg, Otto van Wijnen, van de Marne mosterd en Jan de Poel.

chr mulo, 1958

?