Chr. HBS B

Oosterpark 77-78, Amsterdam in Amsterdam, ( Toon op kaart )

105 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Chr. HBS B, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Chr. HBS B foto

Op Chr. HBS B vind je 31 klassenfoto’s en 105 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Favoriet dat niet, maar ik zat naast een jongen die voornamelijk tienen haalde en Adri Groeneveld heette.

Favoriet dat niet, maar ik zat naast een jongen die voornamelijk tienen haalde en Adri Groeneveld heette. Verder zat Rob de Nijs (inderdaad: die van malle babbe)bij me in de klas en van al die anderen ben ik helaas de namen vergeten. Daar zou ik nu best eens van willen hoe het ze vergaan is en hoe het nu met ze gaat. Inmiddels (alweer jaren geleden) op een klasse reünie geweest. Een wonderlijke sprong in de tijd. Ook nog de gereformeerde kweekschool Amsterdam. Onderbroken voor verplichte militaire dienst. Verloren tijd. Aan de jaren op de “kweek” heb ik goede herinneringen en o.a. een goede vriend en een zoon aan overgehouden.

Chr. HBS B, 1954

Winter 1944 in de eerste klas,.

Winter 1944 in de eerste klas,

Chr. HBS B, 1944

De eerste twee klassen bracht ik door in een dependance aan de Pontanusstraat.

De eerste twee klassen bracht ik door in een dependance aan de Pontanusstraat. Daarna het Oosterpark en in 1960 verhuisden we naar de Nobelweg. Inderdaad, Rob de Nijs zat in een parallelklas. Die durfde toen al buiten de school (in Cosy Corner!) een klasse avond te organiseren, waarna we allemaal een brief van de directeur mee naar huis kregen dat die daar niets mee te maken had of wilde hebben. Ik ben daar niet geweest, was veel te braaf. Ik herinner me de leraren: Kriste (economie?), Goedhart (Frans), van der Weide (aardrijkskunde), van Ketel (wiskunde), van Diggelen (wiskunde, sterrenkunde), Boonstra (aardrijkskunde), mevrouw Bouwman (Frans),Fopma (tekenen, die is helaas een paar jaar geleden overleden), Fokkema, Barendregt (allebei Nederlands), Roelink (geschiedenis), Hamers (natuurkunde), Kabos en Zoutewelle (biologie. Verder had je nog de concierge Baanders en de amanuensis Schemmekes. Beneden in het Oosterparkgebouw had je "de kroeg", een intiem donker lokaal waar we lijntekenen kregen en wel eens sinterklaas gevierd hebben. Verder was het daar een vreemde verzameling klassen, eigenlijk gewoon kamers, waar je door de ene heen moest om in de andere te komen. Mijn beste vriendin in de lagere klassen was Gerry Lindhout, in de vierde en de vijfde klas Hanny Niesing en Ria van Gent. Ik was in de vijfde klas erg verliefd op Frits Boer, maar het was niet wederzijds jammer genoeg

Chr. HBS B, 1956

?