Carolusschool

Achterdijk?? in Montfoort, ( Toon op kaart )

124 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Carolusschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Carolusschool foto

Op Carolusschool vind je 13 klassenfoto’s en 124 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Kan me poe van Zuijlen ook niet met ballonnen herinneren maar wel op de fiets en met de saab.

Kan me poe van Zuijlen ook niet met ballonnen herinneren maar wel op de fiets en met de saab. Ben in de 4e op school gekomen en was een van de heel weinigen die niet een geboren en getogen Montfoorter was. Van veel klasgenoten hadden de ouders nog op dezelfde school gezeten. Mijn beste vriendin was Conny maar speelde ook met Elly, Ester, Jeannette, Monique Moes. Kan me van de klassefoto nog ongeveer alle namen herinneren.

Carolusschool, 1975

De theebeurt was favoriet alleen was het altijd een soort eng om het bezemhok in te moeten om een dweil of bezem te pakken.

De theebeurt was favoriet alleen was het altijd een soort eng om het bezemhok in te moeten om een dweil of bezem te pakken. Het was er pikkedonker, warm en erg lawaaiig. Als er een leraar jarig was bleef er wel eens een gebakje voor de theebeurters over.

Carolusschool, 1973

Ik herinner me de poppenkast nog van juffrouw Sas, de zwarte bakkelieten telefoon waarmee ze elke dag Jan Klaassen belde en het schriftje waarin ze de verhalen schreef.

Ik herinner me de poppenkast nog van juffrouw Sas, de zwarte bakkelieten telefoon waarmee ze elke dag Jan Klaassen belde en het schriftje waarin ze de verhalen schreef. Ik weet nog hoe ze de woorden met steeds grotere krullen op het bord schreef tot ze op een dag, zonder dat wij het in de gaten hadden, aan-elkaar-schreef. Schrijven met een kroontjespen tot je promoveerde naar de ballpoint. Alsof dat een promotie was. Het moet nog vaak aan het missiebusje denken van juffrouw Hunt. Ik zie nog de manier waarop zij haar handen waste. Haar fanatisme als het gaat om het wekelijks kerkbezoek was ongekend. Ik hoor nog het meisje van de Rabobank op de deur kloppen......SPAREN. Toen nog ´meneer´ Bode in de derde. Jong en hip in blauwe pakken met wijde pijpen. Hij heeft me gered uit de strenge hand van de badmeester. In de vierde juffrouw Koster, tante van mijn moeder, familie dus. Ik werd onbeschaamd voorgetrokken. Toneelstukjes met Leo Verheul, Peter Pauw en Cora Kemp. Hele vitrages werden aan flarden getrokken. Klas vijf met Jos Kroon. We zaten in het VGLO gebouw tegenover het handenarbeid gebouw. Ik herinner me de weddenschappen nog tijdens de Olypische Winterspelen in - volgens mij - Saporro, Japan, met Stien Baas-Kaiser en Atje Keulen- Deelstra. Hoogtepunt was toch wel klas zes, met juffrouw Ruijs, een soort van Henny Stoel of Hanneke Groenteman avant la lettre, een oermoeder pur sang. Het hele jaar stond in het teken van Het Algemeen Proefwerk. Alsof je leven ervan afhing. Ik herinner me nog de musical De Tovenaar van Alkmaar en de drie dagen in het klooster van Haastrecht. Ik heb tot mijn 27ste op school gezeten, maar de meest dierbare herinneringen bewaar ik toch aan de Carolusschool. De vertrouwde, warme, katholieke omgeving is bepalend geweest voor mijn verdere ontwikkeling.

Carolusschool, 1967

?