Burg. G.G. Post Mavo

Varenstraat 1 in Landsmeer, ( Toon op kaart )

383 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Burg. G.G. Post Mavo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Burg. G.G. Post Mavo foto

Op Burg. G.G. Post Mavo vind je 37 klassenfoto’s en 383 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ondanks het verbod van niet roken en fietsen op het schoolplein, heb ik heel veel plezier gehad , dat éne jaartje op deze school.

Ondanks het verbod van niet roken en fietsen op het schoolplein, heb ik heel veel plezier gehad , dat éne jaartje op deze school. En nog steeds onbegrijpelijk dat ze mij hebben laten slagen. Jaren later nog twee keer meegeweest met skivakantie naar Schwarzberg (CH). Ik lees bij het jaar 1979 een aantal namen die ik niet kan herinneren alszijnde klasgenoten van mij toendertijd. Staan jullie wel op de foto? reacties naar r.reeker/******

Burg. G.G. Post Mavo, 1978

Fijne tijd, les van Roosendaal (biologie, natuurkunde, de Bruin (wis- en scheikunde), met o.

Fijne tijd, les van Roosendaal (biologie, natuurkunde, de Bruin (wis- en scheikunde), met o.a. Rene Kronenburg MULO-B gedaan (extra wiskunde en natuurkunde, gek genoeg hoorde daar bio niet bij). Was redelijk goed in scheikunde, discussie met Bruin over een 10. Samen met Reen Kronenburg het natuurkundelokaal opgeblazen: Wij vroegen om daar huiswerk te mogen maken aangezien we vrijgesteld waren van bio. Aangezien ik nogal nieuwsgierig was haalde ik uit de kast een literpot met natrium. Deze pot stootte ik om en de vloeistof (olie) liep er uit. Vervolgens pot rechtop gezet en uit de gang een dweil gehaald om de boel schoon te maken. Tot mijn schrik zag ik Rene de pot onder de kraan houden om bij te vullen met water. (Zoals bekend geeft dit een heftige reactie) Tegen Rene geroepen dat hij de pot met natrium door het raam moest gooien; maar i.p. daarvan keerde hij de pot om boven de loden afvoer van de wasbak en liet de kraan lopen. Vervolgens geschreeuwd dat hij weg moest springen en zelf nam ik een snoekduik achter een practicumtafel. Een enorme explosie volgde en de wasbak vloog langs Rene door het raam. alle ramen barstten uit de sponningen en stukken van de loden pijp vlogen naar de andere kant van het schoolplein. Een van de leerkrachten (Rozendaal, Bruin of Blauw) kwam kijken n.a.v. de enorme explosie, deed de deur open en weer dicht, want door de damp kon je niets zien. Behalve een paar brandwondjes mankeerde Rene niets, dus veel geluk gehad. (1964 of 1963)

Burg. G.G. Post Mavo, 1960

Ik woonde vlak naast de school, die er inmiddels ook niet meer is.

Ik woonde vlak naast de school, die er inmiddels ook niet meer is. Ik kan me nog een stinkbom herinneren bij Handelskennis. Toen moesten we allemaal de klas uit. Ook hadden we twee keer een schoolstaking. Eén keer vanwege de viering van 650 jaar Landsmeer en één keer met bevrijdingsdag. Toen ging de hele school ook langs de huishoudschool om deze ook zover te krijgen om mee te doen. Uiteindelijk hadden we wel een vrije dag. Verder werden we gecontroleerd op fietsen naar het schoolplein en roken door 'Happie (ook wel Boelie)' Rozendaal, de adjunct directeur. Bij biologie was sexuele voorlichting wel leuk. Bij dit hoofdstuk van de biologieles aangekomen moesten we van juffrouw Blaauw (de vrouw van de directeur)dit thuis maar doornemen en overslaan naar het volgende hoofdstuk over de kikkers. Verder werd er geen aandacht aan besteed. Ook bij muziekles was erveen leuk voorval We mochten van muzieklereares Wolf wel dansen maar niet elkaar aanraken. Ja, daar kwam op deze puberleeftijd niet echt veel van terecht, met als resultaat dat de directeur orde op zaken moest stellen.

Burg. G.G. Post Mavo, 1974

?